Presenten el llibre d'homenatge a Xavi Batriu, dos anys després de la seva mort

L'obra conté 250 pàgines plenes de records, anècdotes, escrits d'agraïment i experiències viscudes amb Batriu de més de 100 persones

Joan Obiols
22 de febrer del 2022
Actualitzat a les 18:54h
Xavi Batriu
Xavi Batriu | Cul Esquí del Berguedà
La presentació del llibre "Sempre Amunt" en homenatge a Xavi Batriu es presentarà el divendres 25 de febrer, a les 19.30 h, al local dels Castellers de Berga. L'obra surt a la llum quan fa dos anys de la mort del Xavi, i és fruit del treball col·lectiu de més de 100 persones que han participat en l'escriptura i els 322 mecenes que han fet aportacions al Verkami per a finançar el projecte.

Els impulsors del llibre volen que sigui un retorn en positiu de tota l'alegria i generositat que els va regalar Batriu, un berguedà amb vincles molt estrets en el teixit associatiu de Berga, com els Castellers, el Club d'Esquí del Berguedà o el Club Orientació del Berguedà. Una persona polifacètica que va viure la seva vida intensament i que va deixar una forta empremta en tots i cadascun dels col·lectius que en va formar part: família, bombers, escaladors, orientadors, castellers, corredors...

El llibre conté 250 pàgines plenes de records, anècdotes, escrits d'agraïment i experiències viscudes amb Batriu de més de 100 persones. I pretén ser una ressenya de la seva vida, "per redescobrir el Xavi en la seva totalitat". El projecte, que ha estat finançat a través d'una campanya de micromecenatge, va reunir els diners necessaris amb menys d'una setmana des que es va posar en marxa el recapte. Al final, han estat 322 les aportacions fetes i s'han reunit un total de 10.909 euros dels 7.500 necessaris. Els beneficis, expliquen els impulsors, aniran destinats a algun projecte que fomenti les diferents passions del Xavi -l'esport, la muntanya o l'escalada- i que tingui una mirada "especial" pels infants.

Xavi Batriu, amb només 36 anys, va morir la nit del 25 de febrer de 2020, en una caiguda al pont de la Rodonella, a la C-16, mentre preparava una acció de protesta contra el projecte de la incineradora de Cercs. Un operatiu dels Mossos d'Esquadra i els Bombers va trobar-lo sota el pont molt mal ferit i de seguida va ser traslladat a l'Hospital Mútua de Terrassa, on va morir de matinada. Batriu era bomber del parc de Prats de Lluçanès i un amant de la muntanya, les curses, l'alpinisme, l'escalada, la cultura popular i el país. Divendres, familiars, amics, companys i coneguts li retran homenatge amb la presentació de l'obra "Sempre Amunt", que defineix la seva filosofia i manera de viure.
 
Arxivat a