Junts per Berga proposa traslladar provisionalment la parada del bus urbà entre la Gran Via i el Passeig de la Pau

El principal grup de l'oposició defensa la proposta mentre no hi hagi una nova estació de busos i demana a l'equip de govern "desencallar" el projecte

Joan Obiols
22 de febrer del 2022
Actualitzat a les 19:22h
Actualment, la parada del bus urbà se situa provisionalment a la plaça de la Creu
Actualment, la parada del bus urbà se situa provisionalment a la plaça de la Creu | Aj. Berga
Junts per Berga proposa traslladar l'actual parada de bus urbà de la plaça de la Creu a l'encreuament entre el carrer Gran Via i el Passeig de la Pau, mentre no es disposi de la nova estació de busos. A través d'un comunicat, el principal grup de l'oposició insta el govern municipal a repensar la ubicació de la parada "per les queixes dels veïns i comerciants de la zona pel soroll i fums".

D'aquesta manera, "es disposaria d'una zona de voreres amples, sense edificis a prop, sense molèsties pel comerç i no es congestionaria la part de dalt del Passeig", defensen des de Junts. Per ara, l'Ajuntament proposa treure els aparcaments de la zona blava aprofitant les obres de la Ronda Moreta, segons explica el comunicat. En aquest sentit, des de Junts plantegen establir-hi una àrea de càrrega i descàrrega.

"Els canvis que proposa l'equip municipal no solucionen el problema", denuncia el comunicat. Per això, emplaça a desencallar el projecte de l'estació de busos: "Som conscients que cal disposar el més aviat possible de l'estació, però no a qualsevol preu i cal veure quin és el millor emplaçament tenint en compte tots els factors". Agefeix que la proposta de la Rasa dels Molins "ha de generar el mínim impacte als veïns" i suggereix "fer créixer l'estació cap al sud per a preservar el parc central". "Hem de tenir en compte que estem projectant un equipament a 30-50 anys vista i cal que estigui recolzat amb tots els informes que garanteixin un correcte fluid de trànsit pels més de 120 moviments diaris de busos", defensa Junts. 

La proposta sobre la qual treballa l'Ajuntament és situar l'estació de busos al sud de la Rasa dels Molins. Segons ha explicat el regidor d'Urbanisme, Aleix Serra , a NacióBerguedà, una comissió tècnica de la Generalitat està redactant un nou projecte després que l'anterior quedés obsolet perquè no contemplava la mida actual dels autocars. De manera que s'han de modificar les dimensions de l'estació, que obligarà a traslladar el carrer Pere III al nord, afectant una part de l'actual parc de la Rasa dels Molins. De totes maneres, Serra emplaça a esperar el document definitiu per a conèixer amb detall la proposta i obrir-la a debat.
Arxivat a