CiU de Berga no pactarà amb cap partit i es quedarà a l'oposició

La candidatura encapçalada per Antoni Biarnés hagués considerat "lògic" un pacte entre ERC i la CUP

Redacció
01 de juny del 2015
Actualitzat a les 17:04h

Antoni Biarnés confirmant el resultat de la votació a la seu de CiU Foto: Pere Gendrau


Després d'unes eleccions municipals molt ajustades entre Convergència i Unió (CiU) i la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) i una diferència de només 58 vots a favor de la segona, l'equip encapçalat per Antoni Biarnés ha manifestat que es quedarà a l'oposició. Així ho ha afirmat en un comunicat, una vegada mantingudes les converses corresponents amb els representants de tots els colors polítics que conformaran el nou consistori, i després de valorar-ne totes les opcions. 

Des d'un segon pla a l'oposició, han indicat, intentaran realitzar una política “constructiva, dedicada i propositiva”, arribant a acords amb la resta de grups per impulsar Berga, i buscant “possibilitats reals d'entesa” en aspectes concrets.

Malgrat això, CiU també considera que “el més lògic”  hagués sigut un pacte de govern amb Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) per assegurar un “govern sòlid i estable” amb, com a mínim 9 regidors. En aquest sentit, afirmen que no van veure amb mals ulls que els republicans pactessin amb la CUP pel mateix motiu, assegurant que així els hi ho van manifestar. 

Davant de la situació actual, un govern de minoria per part de la Candidatura d'Unitat Popular, consideren que gestionar l'Ajuntament serà “difícil” i que les decisions moltes vegades no seran “coherents”. En aquest sentit, haguessin preferit una majoria suficient per projectar un “full de ruta”, ja que, durant els propers quatre anys, el consistori berguedà haurà de ser un dels “motors” de la ciutat. 


 
Arxivat a