L'ACEB exigeix al Govern «accelerar» en el compromís d'iniciar les obres del polígon d'Olvan

La patronal d'empresaris celebra que el Parlament aprovés, aquest dimecres, la proposta per a l'activació del sòl industrial i emplaça l'executiu a anar més enllà de les paraules

Redacció
18 de febrer del 2022
Actualitzat a les 12:05h
Ramon Tremosa, president de la comissió de Polítiques Digitals i Territori, juntament amb el president de l’ACEB, Josep Maria Serarols, als terrenys del polígon d’Olvan.
Ramon Tremosa, president de la comissió de Polítiques Digitals i Territori, juntament amb el president de l’ACEB, Josep Maria Serarols, als terrenys del polígon d’Olvan. | ACEB
L'Associació Comarcal d'Empresaris del Berguedà (ACEB) celebra que la Comissió de Polítiques Digitals i Territori del Parlament aprovés aquest dimecres la proposta presentada per Esquerra Republicana i Junts per Catalunya que insta el Govern a activar les obres al polígon industrial d'Olvan. La patronal berguedana demana anar més enllà de les paraules i exigeix al Govern de la Generalitat que acceleri el compromís adquirit perquè el desenvolupament del complex industrial d’Olvan sigui una realitat "el més aviat possible i evitar més demora".

L’ACEB ha estat un dels organismes que ha capitanejat la demanda de la comarca sobre la necessitat d'obtenir més sòl industrial de gran format, és per això que la patronal subscriu cadascun dels punts aprovats en la proposta parlamentària, que ha de servir perquè abans de la tardor del 2023 s’hagi desenvolupat en la seva totalitat la Fase 1 del polígon d’Olvan.

Tal com han denunciat en nombroses ocasions, l'associació d'empresaris lamenta que diverses empreses han hagut de renunciar a mantenir-se i créixer a la comarca o han descartat instal·lar-s’hi per la manca de sòl industrial adaptat a les seves necessitats. D'altres, "encara poden esperar uns mesos", però alerten que hi ha empreses necessiten aquest sòl industrial "de manera imminent" per no haver de marxar del Berguedà. Per això, la patronal espera que el compromís del Govern sigui ferm. Ara, encara més, després que el Parlament hagi emplaçat l'executiu a dur a terme les obres i destinar-hi el pressupost necessari.

"Sense la lluita de l’ACEB no estaríem parlant d’això”
La diputada puig-regenca d’ERC, Alba Camps, l’encarregada de presentar la proposta del polígon d'Olvan a la Comissió de Polítiques Digitals i Territori, va destacar durant la seva intervenció, la importància que ha tingut l’ACEB per tirar endavant la resolució parlamentària i que, com a conseqüència, el Govern adquireixi aquest compromís. Camps va remarcar la feina de buscar consens i fer visible la necessitat de la comarca i el seu teixit industrial: “Sense la lluita de fa anys de l’ACEB, segurament no estaríem parlant d’això”, va assegurar. També va defensar que "cal continuar treballant perquè el Berguedà no sigui una comarca de pas sinó una comarca de pes”.