Les ajudes al lloguer jove del Berguedà reben un centenar de sol·licituds

Finalitza el termini per a demanar les subvencions que s'han de resoldre en el termini màxim d'un mes

Redacció
17 de febrer del 2022
Actualitzat a les 20:06h
Les ajudes són de caràcter retroactiu i subvencionen parcialment lloguers del 2021 ja pagats.
Les ajudes són de caràcter retroactiu i subvencionen parcialment lloguers del 2021 ja pagats. | NB
Finalitza el termini per a demanar les ajudes al lloguer jove que atorga el Consell Comarcal del Berguedà. En aquesta primera convocatòria fins a un centenar de persones han sol·licitat la subvenció, que s'adreça a joves d'entre 18 i 35 anys de la comarca. La majoria de les peticions són de veïns de Berga (55), seguides de les de Gironella (13), Bagà (7), Avià (5), Puig-reig (4), La Pobla de Lillet (3), Guardiola de Berguedà (2) i Castellar de n'Hug (1). A banda, també s'han registrat més de 426 consultes de persones que s'han interessat per aquesta línia d'ajuts retroactius, és a dir, que subvencionen parcialment lloguers del 2021 ja pagats fins a un màxim de 12 mensualitats.

Ara, un tribunal avaluador format per representants dels serveis de Joventut i Inclusió Social de l'àrea d'Afers Socials i Ciutadania del Consell Comarcal resoldrà les sol·licituds. El termini màxim per a notificar la resolució és d'un mes comptat des de l'endemà de la data de la finalització del termini de presentació de les peticions.

La creació d'aquestes ajudes s'emmarca dins de la prova pilot que impulsa el Consell Comarcal per afavorir l'emancipació juvenil dels joves berguedans. Enguany, l'ens comarcal ha destinat una partida de 20.000 euros per aquestes subvencions, dels quals, 11.000 euros, són propis i de la Diputació de Barcelona. Els 9.000 euros restants corresponen a una aportació de la Fundació la Caixa a través de CaixaBank.

Totes aquelles persones que han optat a rebre l'ajuda havien de complir amb un conjunt de requisits, entre aquests, destaca tenir entre 18 i 35 anys, ser titular d'un contracte de lloguer vigent, tenir uns ingressos de la unitat de convivència inferiors a 2 vegades a l'Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC), uns 1.400 euros mensuals en el cas d'unitats d'un sol membre, i no rebre ajuts en matèria d'habitatge pel mateix període. De tot plegat, s'obtindrà una puntuació que determinarà la quantitat de l'ajut.