ÒMNIUM CULTURAL

Òmnium Berguedà organitza busos gratuïts per assistir al comiat de Cuixart

L'assemblea general se celebra a la Farga de l'Hospitalet el dissabte 26 de febrer, i és l'última amb el líder independentista com a president

per Redacció, Berga, Catalunya | 16 de febrer de 2022 a les 11:55 |
Jordi Cuixart va ser empresonat mentre capitanejava Òmnium Cultural durant l'octubre del 2017. | Adrià Costa
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de febrer de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Òmnium Berguedà ha organitzat busos gratuïts perquè els seus socis i aquells que també vulguin, puguin ser presents a l'assemblea general ordinària, que tindrà lloc a la Farga de l'Hospitalet de Llobregat el pròxim dissabte 26 de febrer, i que serà el comiat de Jordi Cuixart com a president de l'entitat.

L'autobús es podrà agafar el mateix dissabte a Berga a les 8.10 h i farà el viatge fins a l'Hospitalet. De tornada, sortirà cap a les 14 h del mateix punt. Per a reservar una plaça gratuïta cal entrar en aquest enllaç. En el seu conjunt, Òmnium organitza una vintena d'autobusos arreu del país per tal de facilitar l'assistència dels socis a l'assemblea general, que implica el relleu de la presidència de Cuixart, així com de diversos càrrecs i vocalies de la Junta Nacional. En aquest procés, l'única candidatura presentada ha estat l'encapçalada per l'actual membre de la Junta Xavier Antich. En el marc d'aquest procés electoral s'han de renovar els càrrecs de presidència, vicepresidències 1a i 2a, secretaria, tresoreria i 11 de les 18 vocalies. 


A banda, la candidatura la componen Mònica Terribas, periodista, directora de documentals de no-ficció i professora de comunicació, que opta a la vicepresidència primera; Marina Gay, portaveu d'Òmnium a Somescola i enginyera de camins enfocada en l'educació per a la ciutadania global i el desenvolupament sostenible, que opta a la vicepresidència segona; Marina Gallés, advocada membre de la Comissió de Dones Advocades de l'ICAB, candidata a la secretaria de l'entitat; Marta Garsaball, advocada i directora de serveis del Departament de Cultura, i Joaquim Forn, advocat i exconseller d'Interior durant el Govern de l'1-O, com a tresorers; David Fernàndez, periodista i activista social; Natza Farré, periodista i escriptora; Natalia Touzon, periodista especialitzada en comunicació política i pública; Iolanda Fresnillo, sociòloga i activista; Núria Basi, biòloga, investigadora i empresària; Àngel Castiñeira, doctor en filosofia i professor especialitzat en lideratge, pensament geopolític, valors i sostenibilitat; Gerard Pijoan, llicenciat en economia i coordinador de la cooperativa Opcions; Lluís Duran, historiador especialista en la història del catalanisme polític i social; Didac Amat, advocat i politòleg, actualment doctorand en Dret Internacional Climàtic, i Marc Sanjaume, politòleg i professor de Teoria Política, com a vocals de la Junta Nacional d'Òmnium Cultural.

Des del 10 de febrer i fins al mateix dia de l'assemblea, els socis d'Òmnium poden validar via votació electrònica i a través de la pàgina web de l'entitat l'única candidatura presentada per a la renovació parcial de la Junta Directiva.

 

Participació