El PSC rebutja l'estació de busos a la Rasa dels Molins

Els socialistes consideren que el projecte no "encaixa" i critiquen que no es plantegi una alternativa a la proposta

Joan Obiols
16 de febrer del 2022
Actualitzat a les 10:34h
La nova estació de busos se situaria a la part sud de la Rasa dels Molins.
La nova estació de busos se situaria a la part sud de la Rasa dels Molins. | NB
El PSC de Berga s'oposa a la construcció de la nova estació de busos a la Rasa dels Molins. Així ho declara a través d'un comunicat que exposa els motius que rebutgen el projecte. Defensa que el plantejament que s'ha fet fins ara no "encaixa" amb la Rasa i critica que no s'estigui buscant una alternativa a la proposta.

Primerament, considera que la nova estació de busos no facilitarial'accés ràpid i directe a la C-16, la principal via de comunicació d'entrada i sortida dels busos cap a l'Alt Berguedà i Baix Berguedà, Manresa o Barcelona. A més, creu que arribar, estacionar i maniobrar a la Rasa dels Molins, suposaria una "enorme complexitat" pels autocars perquè "ni l'entrada sud de Berga ni els carrers de connexió estan preparats per vehicles d'aquestes dimensions i intensitats. Tampoc l'espai on es vol ubicar" (al sud de la Rasa). En aquesta línia, la Generalitat està redactant un nou projecte que té en compte aquesta problemàtica que plantegen els socialistes i que suposaria el trasllat del Carrer Pere III cap al nord, retallant una part del Parc de la Rasa dels Molins.

Una idea que tampoc agrada gens al PSC, que imagina una Rasa dels Molins com "un gran espai verd al centre de la ciutat, amb 100 o 150 places d'aparcament". "Tenim la gran oportunitat de modelar un enorme espai per a destinar-lo a activitats a l'aire lliure i no a l'estació de busos", defensa el comunicat. En aquest sentit, emplaça el govern municipal a "plantejar alternatives per no espatllar una zona amb grans oportunitats". A més, critica "la falta de consens amb la ciutadania i les parts que es veurien afectades". De fet, veïns de la Rasa dels Molins han declarat a NacióBerguedà que existeix un cert malestar amb el plantejament del projecte i que s'ha traslladat al regidor d'Urbanisme, Aleix Serra, en diverses trobades, però lamenten que no s'ha arribat a un consens entre les parts.
Arxivat a