El canvi de temps del cap de setmana rebaixa el risc d'incendi forestal al Berguedà

Les precipitacions deixen entre 4 i 5 mm en diferents punts de la comarca i posen punt final a dos mesos i mig sense pluja

Joan Obiols
14 de febrer del 2022
Actualitzat a la 13:08h
Santuari de Queralt
Santuari de Queralt | Turisme Berga
Després de dos mesos i mig sense veure ni una gota d'aigua, el Berguedà ha registrat aquest cap de setmana algunes precipitacions en diversos punts de la comarca. Els4 i 5 mm de pluja han servit per rebaixar el risc d'incendi forestal que afectava, especialment, el territori del Cadí Moixeró i la Serra d'Ensija-Rasos de Peguera.

En les darreres setmanes, el Berguedà s'havia situat en el perill moderat-alt d'incendi forestal. Aquest dilluns, si observem el mapa de predicció de perill d'incendi, veiem com la comarca perd els colors vermells i grocs dels últims dies, que indicaven l'elevat risc de foc, i se situa en el perill baix d'incendi.
 
De la mateixa manera ​succeeix amb el mapa del Pla Alfa, que anteriorment situava la comarca en el nivell 2 sobre 3 i, avui, el rebaixa al 0, juntament amb la resta de comarques pirinenques. Així, en aquests territoris no s'aplica cap tipus de restricció als accessos naturals o a la crema de restes de vegetació.

Quatre gotes sense grans canvis
Les quatre gotes que han caigut al Berguedà aquesta cap de setmana han servit, únicament, per a millorar -uns dies- la situació de resseca dels boscos. No han suposat un canvi en les dades de l'embassament de la Baells, que aquest dilluns, continua al 55% de la seva capacitat, lluny del 87% d'ara fa un any o del 78% de mitjana dels darrers 10 anys.

La predicció del Servei Meteorològic de Catalunya indica la possibilitat de precipitacions -de poca importància- durant el dia d'avui i preveu l'arribada -altra vegada- de l'anticicló a partir de dimecres a la tarda, amb una pujada de les temperatures i el predomini del sol.