La deixalleria mòbil de Berga recull 1.275 quilos de residus en els primers cinc mesos de servei

Fins a 400 usuaris particulars han utilitzat el servei de recollida gratuït entre l'agost i el desembre del 2021

Redacció
14 de febrer del 2022
Actualitzat a les 10:30h
El primer dimarts de cada mes s'instal·la a la plaça Cim d’Estela i el tercer a la plaça de la Font del Ros.
El primer dimarts de cada mes s'instal·la a la plaça Cim d’Estela i el tercer a la plaça de la Font del Ros. | Consell Comarcal del Berguedà
La deixalleria mòbil de Berga ha recollit 1.275 quilos de residus en els seus primers cinc mesos de servei, entre l'agost del 2021 i finals d'any. En aquest període, 400 usuaris particulars han utilitzat el servei gratuït que presta el Consell Comarcal del Berguedà.

La majoria de residus, corresponen a petits aparells (536 quilos), seguit de deixalles tèxtils (309 quilos). També s'hi han aportat piles i acumuladors, olis vegetals, CD i DVD, cintes de radiocasset o vídeo, pantalles, tòner o medicaments, entre d'altres.

Per la seva banda, el conseller de Medi Ambient, Vicenç Linares, ha fet un balanç positiu del servei: "La ciutadania de Berga té al seu abast la deixalleria mòbil per facilitar-los que hi puguin dipositar petits residus domèstics de forma còmoda i fàcil". Així mateix, ha fet palès que la deixalleria "contribueix a millorar els indicadors de recollida selectiva de Berga i fa possible continuar avançat per tenir un Berguedà més verd i sostenible".

El servei de recollida es va estrenar l'agost del 2021, dirigit exclusivament i de forma gratuïta per a particulars. Per contra, les empreses o els autònoms han de fer servir la deixalleria fixa ubicada al polígon de la Valldan o bé un gestor de residus. La deixalleria està disponible dos cops al mes en dos emplaçaments diferents de la ciutat: el primer dimarts de cada mes, s'instal·la a la plaça Cim d'Estela i, el tercer, a la plaça de la Font del Ros. Els horaris són de les 10 h a 13 h i de les 16 h a les 19 h.

Què s'hi pot portar i què no?
A la deixalleria mòbil s'hi poden dipositar residus com pintures, coles i vernissos sòlids i pastosos, piles i acumuladors, olis vegetals usats tancats en ampolles, tòners, medicaments, material tèxtil com roba o sabates, cintes de radiocasset i vídeo, CD i DVD, làmpades i fluorescents, petits aparells elèctrics i informàtics.

No s'hi poden dipositar residus barrejats i sense classificar, tant de particulars com de comerços i serveis. Els materials s'han de separar correctament segons les orientacions donades pels operaris i marcades en el manual d'explotació. Tampoc s'hi poden llençar el rebuig domèstic i tèxtil sanitari: bolquers, compreses, tampons, tovalloletes ensabonades, caixetins de tabac o residus que continguin amiant o fibrociment, entre d'altres.

 
Arxivat a