L'oposició de Bagà denuncia «irregularitats» en els pressupostos participatius

Compromís per Bagà i Bagà Endavant demanen l'aturada de les votacions perquè no hi ha un reglement que determini les condicions de participació

Redacció
10 de febrer del 2022
Actualitzat a les 16:58h
L'Ajuntament de Bagà destina una partida de 15.000 euros als pressupostos participatius.
L'Ajuntament de Bagà destina una partida de 15.000 euros als pressupostos participatius. | Diputació de Barcelona
L'oposició de l'Ajuntament de Bagà, formada pels grups municipals Compromís per Bagà i Bagà Endavant, denuncien "irregularitats" en els pressupostos participatius perquè no tenen un reglament que determini les condicions de participació. Enguany, el consistori ha destinat una partida de 15.000 euros per a invertir en projectes que ha d'escollir la ciutadania.

Per aquest motiu, els grups de l'oposició han presentat una instància per a reunir el tribunal avaluador de la votació -format per l'alcalde, Joan Oña, i un representant de cada formació política- i han demanat la suspensió de la votació fins que "es pugui dur a terme amb les garanties de transparència i participació popular".

L'actual sistema de votació és mitjançant una entrada al registre, de manera que "no es garanteix l'anonimat del vot, pot votar qualsevol persona del món, de qualsevol edat i es poden emetre tants vots com algú vulgui", denuncia l'oposició a través d'un comunicat. A més, consideren que no s'ha informat bona part de la població perquè la votació només s'ha donat a conèixer via xarxes socials, i no amb una bustiada tal com es va fer en l'inici del procés.