L'Ajuntament de Berga implementa el 78,8% de les accions del Pla d'Adolescència i Joventut

El consistori obre una enquesta en línia per a conèixer l'opinió dels veïns amb l'objectiu de millorar la tria de les actuacions

Redacció
09 de febrer del 2022
Actualitzat a les 17:19h
Skatepark del Parc del Lledó
Skatepark del Parc del Lledó | NacioBerguedà
L'àrea de Joventut de l’Ajuntament de Berga ha avaluat les accions que han estat implementades durant el segon any d'aplicació del Pla Local d’Adolescència i Joventut
(PLAJ) 2020-2024
. L’anàlisi indica que s'ha completat el 78,8% , és a dir, 71 de les 90 actuacions previstes durant el 2021.

Tanmateix, s'han desenvolupat 7 noves accions que no estaven contemplades en el document però que s'han incorporat per la detecció de noves necessitats a través de l'avaluació del 2020 o la reconversió de propostes que no s'han pogut dur a terme per la pandèmia. Les accions es desenvolupen principalment des de la regidoria de Joventut però es treballa conjuntament amb diverses àrees del consistori per a desplegar propostes transversals.

D'una banda, s'han fet tallers sobre alimentació saludable i cuina per a joves adolescents sense pares ni mares. També s'ha creat el Torneig de Catan, que ha comptat amb una edició d’estiu i una edició de Nadal. S'ha ampliat el taller d’skate amb edicions per a persones majors de 25 anys i persones amb diversitat funcional.

S'han habilitat punts liles quotidians en espais públics concorreguts fora de l’horari nocturn, com el mercat setmanal del passeig de la Indústria o la plaça de Sant Joan. S'ha creat un Recinte Màgic amb activitats pel públic familiar durant les festes de Nadal. S'han millorat les instal·lacions de l’skatepark i l’amfiteatre del Parc del Lledó, i s'ha posat en marxa la primera edició del pressupost juvenil.

L’avaluació de tot plegat es completarà amb una enquesta en línia per recollir les opinions dels veïns de la ciutat. El formulari estarà disponible fins al 28 de febrer de 2022 en aquest enllaç. Amb els resultats de tot plegat, l'Ajuntament espera facilitar la presa de decisions, la priorització de les actuacions i la millora de la distribució dels recursos de l'àrea de Joventut.
 
Arxivat a