La corona de l'Àliga recobra el seu aspecte original

Se li tornen a imprimir dues capes d'or i se li col·loquen les pedres originals

Redacció
01 de juny del 2015
Actualitzat a les 9:46h
El cap de coll a de l'Àliga i els restauradors Gemma Rodríguez i Ramon Rovira
El cap de coll a de l'Àliga i els restauradors Gemma Rodríguez i Ramon Rovira | Aida Morales

El cap de coll a de l'Àliga i els restauradors Gemma Rodríguez i Ramon Rovira Foto: Aida Morales


L'Àliga de la Patum reestrenarà a partir d'aquest proper Corpus, una corona totalment restaurada. En concret, i tal i com ja va informar aquest diari, s'ha intentat recrear l'aspecte original d'aquesta peça tal i com era quan la van construir, el 1968. Per això, i després de pulir-la i netejar-la, se li han tornat a imprimir les corresponents capes d'or, i se li han col·locat les pedres originals. 

“Hi havia unes 40 pedres que s'havien de canviar perquè no eren les originals”, ha explicat el restaurador Ramon Rovira. Aquest, que primer va veure el procés amb recel a causa de la importància i la solemnitat que desprèn la comparsa, finalment s'hi va atrevir, amb una restauració que considera que ha quedat prou bé: “A més, la Patum és una festa molt important i tenia por d'equivocar-me”. 

 

Interior de la corona de l'Àliga de la Patum Foto: Aida Morales

Sota la supervisió de la restauradora de les comparses Gemma Rodríguez, Rovira va començar eliminant les dues capes d'or que estaven malmeses fins a torbar el material original, el llautó. Segons ha dit, era “lo lògic” que a sota hi hagués aquest material, tot i que, al principi, van dubtar que no hi hagués alpaca. A partir de llavors, van polir la base i van tornar a realitzar dues capes de bany de níquel i or de 24 quilats, i van tornar-hi a col·locar els brillants. 

Tot això, ho ha fet Rovira de manera totalment desinteressada. Ell ho considera una “contribució” a la ciutat, ja que, tot i berguedà, és un fill adoptiu de la seva capital. En aquest sentit, ha afirmat que sempre s'ha sentit “molt agraït” dels berguedans i que, per això, aquesta col·laboració. 
 

La nova corona restaurada de l'Àliga de la Patum Foto: Aida Morales

 

L'Àliga de la Patum amb la nova corona restaurada Foto: Aida Morales


Arxivat a