El Berguedà formarà alumnes i professors del màster de bioconstrucció

L'Institut Espanyol de Baubiologie i l'Associació Comarcal d'Empresaris del Berguedà firmen un conveni de col·laboració per fomentar el sector de la bioconstrucció i l'eficiència energètica durant tot l'any

Redacció
07 de febrer del 2022
Actualitzat a les 11:43h
Formació a alumnes i professors del màster de bioconstrucció de l'IEB a Avià
Formació a alumnes i professors del màster de bioconstrucció de l'IEB a Avià | ACEB
El Berguedà continua consolidant-se com a referent del país en bioconstrucció i eficiència energètica. Ara, amb el conveni de col·laboració que han signat l'Institut Espanyol de Baubiologie (IEB) i l'Associació Comarcal d'Empresaris del Berguedà (ACEB) –al capdavant de Firhàbitat- per a l'organització d'activitats formatives que es desenvolupin presencialment a la comarca durant tot l'any, dirigides a l'alumnat del màster de bioconstrucció de l'IEB.

L'objectiu, segons la patronal d'empresaris, és fomentar el sector de la bioconstrucció al Berguedà. L'acord entre les dues entitats és fruit de "la bona experiència" de la primera edició de Firhàbitat, l'any passat, quan l'ACEB i l'IEB ja van col·laborar estretament pel desenvolupament de la mostra, fent que la fira fos la seu de la trobada d'alumnes i professors del màster de bioconstrucció.

Per la seva banda, l'IEB serà l'encarregat de proposar activitats formatives, dirigides a fomentar l'especialització de l'alumnat del màster en bioconstrucció que imparteix i que de manera presencial, es puguin fer al Berguedà. En aquesta línia, l'associació d'empresaris s'encarregarà de trobar vies de finançament per poder-les dur a terme.

L'ACEB també col·laborarà amb la Trobada d'Alumnes i Professors Anual de l'IEB, que coincideix amb la celebració de Firhàbitat a Avià, facilitant, suport econòmic i col·laboració logística del personal i el voluntariat. Sobre la fira, l'IEB en serà un dels altaveus de difusió per arribar a més professionals especialitzats del sector.

El president de l'ACEB, Josep Maria Serarols, considera que aquest conveni de col·laboració amb l'IEB "és clau per posicionar Firhàbitat al mapa entre els professionals del sector" i té clar que el treball conjunt entre l'institut especialitzat, la patronal d'empresaris i la comissió de Firhàbitat "és imprescindible per oferir una programació formativa i divulgativa de màxima qualitat sobre bioconstrucció en aquesta mostra de referència que és Firhàbitat i que va més enllà d'un cap de setmana d'activitats".