Les ajudes a joves pel lloguer d'habitatges es poden demanar fins al 15 de febrer

Són de caràcter retroactiu i subvencionen parcialment les mensualitats ja pagades del 2021

Redacció
04 de febrer del 2022
Actualitzat a les 19:01h
Imatge de la ciutat de Berga
Imatge de la ciutat de Berga | NacióBerguedà
Les ajudes per lloguer d'habitatges adreçades a joves d’entre 18 i 35 anys del Berguedà es poden demanar fins al 15 de febrer. Fins ara, ja han sol·licitat aquesta subvenció una vintena de persones i 150 més s'han interessat per obtenir-ne informació a l'Oficina Jove del Berguedà.

Enguany, el Consell Comarcal del Berguedà duu a terme una prova pilot "per afavorir l'emancipació juvenil". Destina 20.000 euros a pagar ajudes del lloguer d'habitatges de joves de la comarca. El fons està dotat amb 11.000 euros de fons propis i de la Diputació de Barcelona. A més d'una aportació de 9.000 euros de la Fundació la Caixa a través de CaixaBank, que s'ha fet efectiva aquest divendres.

Qui pot demanar les ajudes?
Aquestes ajudes les poden demanar persones d’entre 18 i 35 anys que siguin titulars d'un contracte de lloguer vigent. Són retroactives, és a dir, se subvencionen parcialment lloguers del 2021 ja pagats fins a un màxim de 12 mensualitats.

Els ingressos de la unitat de convivència han de ser inferiors a 2 vegades l'Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC), uns 1.400 euros mensuals en el cas d'un sol membre. La quantitat de l’ajut varia en funció de la puntuació obtinguda. I és incompatible amb altres ajuts en matèria d’habitatge pel mateix període.

Les subvencions es poden demanar fins al 15 de febrer. Un jurat valorarà les peticions rebudes en funció que es compleixin els requisits demanats i d'acord amb els barems econòmics establerts. El conjunt de requisits i tota la informació es pot consultar en aquest enllaç o a l'Oficina Jove.

La fundació La Caixa i CaixaBank col·laboren amb 9.000 euros
Josep Lara, president del Consell Comarcal del Berguedà ha rebut aquest divendres a Joaquim Macià, director de Banca d’Institucions de CaixaBank a la Direcció Territorial Catalunya. Així s'ha materialitzat la col·laboració de 9.000 euros de la Fundació la Caixa destinats als fons d'ajudes al lloguer. Lara ha valorat i agraït aquesta contribució. 

Les ajudes formen part d’un projecte compartit entre la conselleria de Joventut i Atenció a les Persones i la de Salut i Polítiques d’Igualtat del Consell Comarcal del Berguedà.