La producció de bolets als boscos catalans creix 6 punts per sobre la mitjana

Les pluges irregulars durant tota la temporada provoquen la concentració de varietats en zones poc habituals

Redacció
03 de febrer del 2022
Actualitzat a la 13:24h
Pla detall de diversos bolets dins d'una cistella a Castellar del Riu
Pla detall de diversos bolets dins d'una cistella a Castellar del Riu | ACN
La temporada 2021 de bolets, que va acabar el 23 de desembre, ha superat en 6 punts la producció mitjana de Catalunya dels últims anys. Així ho constata el responsable de micològica del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC), Juan Martínez de Aragón.

En unes declaracions a l'ACN, l'expert ha explicat que la producció de bolets als boscos catalans ha estat de 61 quilograms per hectàrea, mentre la mitjana se situa en els 55. El creixement és significatiu si es té en compte que els resultats dels dos darrers anys es van situar per sota.

Martínez també ha destacat la irregularitat de les pluges durant tota la temporada: "Ha caigut molta quantitat, però poc repartida en l'espai i el temps". Unes condicions que han afavorit que en zones obertes o amb poca densitat d'arbres s'hi hagin trobat espècies que normalment creixen en zones de bosc interior.

Pel que fa a les varietats, enguany ha destacat la producció de rovellons i pinetells. Dels 61 quilos per hectàrea de mitjana que s'ha recollit, 12 quilos eren rovellons, ha explicat Juan Martínez.