Els alcaldes de Gironella i Berga demanen al Govern que el Berguedà voti sobre els Jocs Olímpics

David Font i Ivan Sànchez traslladen a Laura Vilagrà "la preocupació" de la comarca per ser exclosa de la consulta i per no conèixer el projecte

Redacció
02 de febrer del 2022
Actualitzat a les 19:21h
Ivan Sànchez i David Font en la constitució del Consell de Governs Locals
Ivan Sànchez i David Font en la constitució del Consell de Governs Locals | Generalitat de Catalunya
Front comú entre l'alcalde de Gironella, David Font, i l'alcalde de Berga, Ivan Sànchez, per demanar al Govern que inclogui el Berguedà en la consulta vinculant sobre els Jocs Olímpics d'Hivern i que presenti el projecte detalladament al territori. Els dos dirigents es van reunir amb la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, aquest dimarts durant la constitució del Consell de Governs Locals a l'Ajuntament de Barcelona.

Per una part, l'alcalde de Gironella, va traslladar a la consellera "la necessitat d'impulsar un pla de reforma d'instal·lacions esportives que afecten el món local", de manera que els clubs d'infants i joves puguin fer-hi les seves pràctiques esportives. També va exposar-li el suport i la necessitat de generar canvis en el personal de les administracions públiques, de tal forma que sigui possible avaluar-ne el rendiment i retribuir també la seva tasca en funció d'uns objectius mesurables i quantificables de forma variable, de forma similar com passa a l'empresa privada. Font es va mostrar agraït per l'impuls del Pla únic d'obres i serveis a Catalunya 2020-2024, facilitant que els municipis poguessin tirar endavant inversions que tenien planificades per aquests anys.

Per l'altra part, l'alcalde de Berga va defensar davant Vilagrà, la millora de les infraestructures, el transport i la mobilitat de la comarca, així com la promoció del Polígon Industrial d'Olvan. A escala municipal, Sànchez va exposar davant la consellera el projecte de la Casa de La Patum, també va traslladar la necessitat de continuar invertint en les instal·lacions i els accessos de l'Hospital Sant Bernabé i va insistir en la demanda que el Govern torni a impulsar els plans de barris, ja que "suposa un motor important per poder transformar els municipis", va defensar l'alcalde.

Ivan Sànchez, nou vicepresident del Consell de Governs Locals
Ivan Sànchez va ser designat per formar part del Consell de Governs Locals i ocupar una de les vicepresidències de l'organisme en representació de la CUP. El Consell és un òrgan de representació de municipis i vegueries en les institucions de la Generalitat creat l'any 2011, però que va deixar de funcionar el 2015.

En la reactivació i constitució del Consell de Governs Locals d'aquest dimarts, l'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, va ser elegida presidenta de l'ens. Per la seva banda, Sànchez es va mostrar "content" de poder formar part de l'organisme i va destacar la importància del món local: "el municipalisme és la punta de llança del país i aquest òrgan ha de servir per ajudar i vetllar perquè tots els municipis petits tinguin les mateixes oportunitats que els municipis grans", va expressar.
Arxivat a