L'Àliga estrenarà una corona totalment restaurada aquesta Patum

La peça restaurada i millorada es mostrarà al públic aques diumenge

Redacció
30 de maig del 2015
Actualitzat a les 20:48h
L'Àliga de la Patum tindrà enguany una corona totalment daurada i restaurada. Ho ha informat l'Ajuntament de Berga, després que Ramon Rovira, encarregat de la restauració i sota la supervisió de Gemma Rodríguez, hagi realitzat tot un conjunt de tasques de manera desinteressada per deixar-la a punt per aquesta Patum.

Segons han informat, la intervenció ha consistit, bàsicament, en eliminar les dues capes de bany d'or malmeses i desgastades, fins poder veure el material original, llautó. A partir d'aquí, polir-lo i tornar a realitzar dues capes noves de bany de níquel i or de 24 quilats, així com col·locar pedres brillants coincidents amb el tamany i el color de les originals.

La corona actual de l'Àliga, de tipus dual, va substituir l'antiga corona reial l'any 1968. Des de llavors, no havia gaudit de cap intervenció de fons com la que s'ha portat a terme aquest any, i que “ha fet retornar l'esplendor i la brillantor originals”, ha apuntat el consistori berguedà. De fet, amb el pas dels anys, la corona havia anat perdent lluïssor, de manera que aquest any l'Àliga serà més protagonista que mai, amb una corona coherent amb la seva solemnitat. La presentació de l'obra restaurada serà aquest diumenge a les 19.00 hores a la planta baixa de l'Ajuntament de Berga.
Arxivat a