La Cambra del Berguedà gestiona 237 tràmits de comerç exterior durant el 2021

La corporació ho llegeix de manera "molt positiva" i constata "un major dinamisme empresarial" a la comarca

Redacció
25 de gener del 2022
Actualitzat a la 13:54h
Foto panoràmica del polígon industrial de la Valldan
Foto panoràmica del polígon industrial de la Valldan | Ajuntament de Berga
La Cambra del Berguedà, celebra que la comarca tanqui el 2021 amb un total de 237 tràmits de sol·licituds orientades a facilitar l'exportació de productes. Aquesta xifra es llegeix de manera "molt positiva", ja que "demostra que les empreses del Berguedà tenen la voluntat de créixer més enllà del mercat nacional", ha declarat la corporació.

A escala nacional i segons les dades de la Cambra de Barcelona, Catalunya va exportar a l'estranger entre gener i novembre del 2021, un 7,9% més que el mateix període del 2019, en total més de 73.844 milions d'euros. Aquest augment s'atribueix "al dinamisme de l'alimentació i dels productes químics, i a la millora de la competitivitat del teixit productiu català", indica la mateixa Cambra.

El tràmit més sol·licitat per les empreses berguedanes ha estat el certificat d'origen amb més de 180 gestions, aquest permet certificar el país d'origen de la mercaderia que es destina a l'exportació. Segueixen les legalitzacions de documents comercials amb 48 emissions, necessàries per facilitat l'entrada dels productes al país de destí.

Per últim, els quaderns ATA, les legalitzacions consulars i el certificat de lliure venda han sumat un total de 19 sol·licituds. Paral·lelament, l'auge de la digitalització i la proliferació de l'activitat telemàtica han fet que s'hagin incrementat també els certificats digitals, tancant el 2021 amb 66 certificats emesos.