El nou format de la Trail Sant Julià de Cerdanyola reuneix més de 350 atletes

Marc Trasserra i Maria Carner guanyen la prova dels 20 km, mentre que Jan Castillo i Sara Roca s'emporten la tradicional Cursa de Reis de 5 km

Joan Obiols
25 de gener del 2022
Actualitzat a les 19:01h
Participants de la primera edició de la Trail Cerdanyola 20 km
Participants de la primera edició de la Trail Cerdanyola 20 km | JAB Berga
Sant Julià de Cerdanyola ha celebrat aquest cap de setmana la Trail Cerdanyola amb un nou format, que manté la tradicional Cursa de Reis de 5 quilòmetres i incorpora una prova més exigent de 20 km i 1.000 metres de desnivell positiu. Es tracta de la primera cursa del campionat Trail Running Series de la Federació Catalana d'Atletisme. A banda, s'han celebrat els relleus pels més petits, amb el circuit infantil i mini de curta distància. Tot plegat ha reunit més de 350 atletes entre les diferents modalitats.

El JAB Berga, el club organitzador de la prova, s'ha proclamat vencedor només en la categoria femenina de 5 km, on les tres primeres posicions han estat per a corredores del club berguedà. Sara Roca amb un temps de 24 minuts i 4 segons ha guanyat la prova còmodament, creuant la meta amb un coixí de més de 2 minuts respecte a la segona i tercera classificades i companyes d'equip Foix Montaner (26 minuts i 28 segons) i Berta Boix (26 minuts i 55 segons).

Per la seva banda, Jan Castillo de l'Esportiu Penedès i la Sportiva ha estat el més ràpid en la categoria masculina i absoluta de la Cursa de Reis. L'atleta ha aturat el cronòmetre als 18 minuts i 42 segons. Un minut després, el corredor del JAB Berga Lluís Camprubí ha passat la línia d'arribada quan el rellotge marcava els 19 minuts i 38 segons, seguit del tercer classificat Joan Frago del Club Atletisme Cerdanyola, que ha finalitzat el circuit amb 20 minuts i 5 segons.

La gran novetat d'enguany, la cursa de 20 quilòmetres, ha estat marcada per esportistes de fora del Berguedà. En la categoria femenina, les atletes de l'Esportiu Penedès s'han emportat tot el protagonisme. Maria Carner, amb 1 hora, 47 minuts i 9 segons, ha guanyat la prova amb 5 minuts d'avantatge respecte a la segona classificada, Monica Vives, que ha creuat línia després d'1 hora, 52 minuts i 29 segons. Georgina Gabarró ha estat l'encarregada de completar el pòdium penedesenc amb 1 hora 53 minuts i 7 segons.
 

Guanyadors de la Trail Cerdanyola de 20 quilòmetres Foto: JAB Berga


Pel que fa a la categoria masculina i absoluta, la victòria ha estat disputada fins a l'últim moment entre Marc Trasserra del Club Atlètic Vic i Roger Comellas del JAB Berga i OtsoSport. Els dos atletes han mantingut un duel durant els 20 quilòmetres del recorregut que finalment s'ha decidit per només 7 segons a favor de Trasserra, que ha travessat la línia d'arribada amb un temps d'1 hora, 32 minuts i 20 segons, seguit de Comellas, amb 1 hora, 32 minuts i 27 segons. Finalment, Josep Arnal del JAB Berga ha tancat la classificació dels vencedors amb 1 hora, 36 minuts i 17 segons.