El Sobrepuny decidirà el representant de Catalunya a l'estatal de curses verticals

La prova de 4 quilòmetres i 750 metres de desnivell positiu sortirà del centre de Vilada

Redacció
24 de gener del 2022
Actualitzat a les 19:03h
Cursa de muntanya de la FEEC
Cursa de muntanya de la FEEC | FEEC
El Berguedà torna a convertir-se en el pati del trail running català. Aquesta vegada al Sobrepuny, per acollir la prova que decidirà el representant de la Selecció Catalana de Curses de Muntanya en les categories juvenil, júnior i absoluta, per al Campionat d’Espanya de Curses per Muntanya Vertical, que se celebrarà a Cáceres el 12 de març. 

Segons ha avançat la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), la prova de selecció tindrà lloc a Vilada el 12 de febrer i constarà d'una cursa cronometrada contra-rellotge amb un traçat d'uns 4 km de distància i 750 metres de desnivell positiu que connectarà Vilada amb el cim del Sobrepuny. Les sortides seran individuals cada 20 segons, després d'un primer tram neutralitzat.

A les 9.30 hores hi haurà un petit briefing informatiu al Casal Pirinenc, situat a la plaça de la Vila de Vilada i a les 10.30 hores es farà la sortida del primer corredor. Al tractar-se d'una prova selectiva no hi haurà entrega de premis. Enguany s’ha decidit realitzar una prova extra com a procés de selecció perquè aquest 2022 no hi ha hagut cap competició al calendari de la FEEC prèvia al Campionat estatal.

El seleccionador, Pere Rullan, decidirà amb els resultats d'aquesta prova al Berguedà els futurs integrants de la selecció catalana, a la vegada que recuperarà els resultats de la temporada anterior. Rullan vol veure l’estat actual dels esportistes abans de participar a l’estatal per poder decidir els integrants de la selecció.
Només oberta a federats de la FEEC
La prova només està oberta als federats a la FEEC. Les inscripcions es poden fer a través del gestor d'inscripcions de la Federació fins al 10 de febrer i tindran un cost de 5€. Per a poder-hi participar és necessari presentar el DNI, un certificat mèdic o prova d'esforç amb data i signatura del metge. Aquest es pot adjuntar a l’enllaç que s’enviarà en el correu electrònic de confirmació un cop feta la inscripció, o bé enviant-lo al correu electrònic [email protected] abans del 10 de febrer.

Els participants menors de 18 anys hauran de dur l’autorització corresponent, descarregable des de la pàgina d’inscripcions.