Berga planteja organitzar una consulta extraoficial per dir la seva sobre els JJOO d'Hivern

L'alcalde Ivan Sànchez insta el Govern de la Generalitat a incloure la comarca en la votació: "No han de tenir por de consultar la gent"

Redacció
24 de gener del 2022
Actualitzat el 26 de gener a les 18:04h
Façana de l'Ajuntament de Berga
Façana de l'Ajuntament de Berga | Adrià Costa
L'alcalde de Berga, Ivan Sànchez, ha avançat aquest dilluns a l'ACN la seva intenció que els veïns de la ciutat puguin expressar la seva opinió sobre els Jocs Olímpics d'Hivern previstos pel 2030 a través d'una votació no oficial: "Si no ens fan una consulta oficial, la farem extraoficial. La gent del Berguedà tindrà dret a decidir", ha assenyalat Sànchez.

L'anunci arriba després que el Govern descartés incloure el Berguedà en la consulta vinculant que se celebrarà durant la primavera en els territoris de l'Alt Pirineu i Aran, sobre la candidatura dels JJOO d'Hivern Barcelona-Pirineus 2030. En aquest sentit, Sànchez ha lamentat que el Berguedà, el Ripollès i el Solsonès quedin exclosos del procés participatiu: "D'entrada ho rebem amb sorpresa, perquè està clar que uns Jocs Olímpics al Pirineu ens afectaran". "Només cal veure cada cap de setmana com és el trànsit al Ripollès i al Berguedà, i tots els col·lapses que es generen", ha afegit.

Sànchez insta l'executiu català a rectificar: "Si des de la Generalitat es té clar que un projecte com els jocs olímpics afavorirà el país, no han de tenir por de consultar la seva gent", ha indicat. El batlle considera que la candidatura olímpica "genera dubtes" i el fet de no consultar el territori "n'hi afegeix encara més". "És un projecte que neix gairebé mort", ha sentenciat.

De moment encara no hi ha més detalls sobre el com o el quan, ni tampoc es té clar que s'estengui a tota la comarca, però la voluntat de la capital berguedana és en aquest sentit. Per la seva banda, el Consell Comarcal del Solsonès no descarta plantejar una consulta en el mateix sentit. I en el cas del Ripollès, el president comarcal ha reclamat "poder veure l'avantprojecte sobre els jocs abans de votar".