Ignasi Montagut, nou president d'Òmnium Cultural al Berguedà

El nou dirigent de l'entitat pren el relleu de Montserrat Soler, qui ha estat al capdavant de l'entitat els darrers sis anys

Redacció
24 de gener del 2022
Actualitzat a les 12:26h
Ignasi Montagut, president d'Òmnium Berguedà
Ignasi Montagut, president d'Òmnium Berguedà | Òmnium Berguedà
El dijous 20 de gener, Òmnium Cultural del Berguedà va celebrar al Casal Cívic de Berga l'Assemblea General Ordinària, on la presidenta de la seu territorial, Montserrat Soler, va efectuar el relleu del càrrec a Ignasi Montagut, justificant-ho per "donar pas a nous lideratges"

Montserrat Soler ostentava el càrrec de presidenta de l'entitat des del 2015, després de prendre el relleu de Jaume Farguell. Soler ha estat una figura compromesa amb el país, la cultura i la comarca, un fet que ho demostra el creixement fins als 1.800 socis que té l'entitat al Berguedà. 

Ignasi Montagut, que va encapçalar l'única candidatura que es va presentar a les eleccions, ha rebut el suport de tots els presents a l'assemblea: 18 vots a favor, 0 en contra i 0 abstencions. Montagut havia ostentat el càrrec de secretari de l'entitat en els darrers 2 anys i participa a Òmnium des del 2016. 

La trobada anual va servir també per renovar la meitat de la junta de l'entitat. Per la seva banda, Xavier Giner va ser reelegit com a vicepresident, i Xavier Salas, com a secretari. Com a nous vocals, Montserrat Soler (presidenta sortint), Erminia Altarriba, Pere Pujols i Xavier Gonzàlez-Costa. Complementen la junta, Marc Vila i Dolors Ripoll com a tresorers; Jordi Espuña, Moisès Rial, Rafael Martínez i Pere Camprubí, com a vocals.
 

La nova junta d'Òmnium Berguedà Foto: Òmnium Berguedà


En el balanç d'activitats, l'entitat va fer un anàlisi "molt positiu", tenint en compte que durant aquest any passat han continuat les restriccions a causa de la pandèmia. El tresorer de l'entitat, Marc Vila, va fer el tancament anual del pressupost. Vila va explicar que s'ha invertit amb el nou local i no amb el lloguer d'un espai, com era la intenció a principis de l'exercici. I és que l'ajuntament va cedir un nou espai a l'entitat. Un gest que va rebre l'agraïment públic dels membres de l'entitat, així com per "totes les facilitats que s'han posat des del consistori".

El nou president, Ignasi Montagut, va presentar el Pla de Treball per al 2022, destacant que mantindrà l'essència de tota la feina feta, però amb la intenció que les activitats de la seu s'obrin a un públic més jove. A banda, Montagut, va explicar que l'entitat continuarà duent a terme projectes en l'àmbit dels drets civils i polítics, de la cultura, de la llengua, l'educació i de la cohesió social. Montagut també va remarcar la bona feina feta i tot l'esforç i dedicació de Montserrat Soler durant els sis anys que ha estat al capdavant de l'entitat.

L'assemblea va comptar amb la participació de Jordi Arcarons, membre de la junta directiva d'Òmnium Cultural, el qual va valorar positivament la feina de l'entitat i la seva evolució en aquests anys. Arcarons també va agraïr la gran tasca de Soler a Òmnium Berguedà. Destacant, també "la gran implicació per descentralitzar i sempre sumar, i l'empenta constant per crear i liderar nous projectes". Finalment, el membre de la junta es va posar a disposició del nou president per, entre altres objectius, continuar treballant per la llibertat del país.