Un incendi a un bloc de pisos de Solsona obliga a desallotjar 100 veïns

Els Bombers veuen risc d'esfondrament del bloc afectat i un centenar de persones hauran de passar la nit fora de casa

Redacció
23 de gener del 2022
Actualitzat a les 21:36h
Efectius dels Bombers de la Generalitat treballant en l'incendi a la plaça del Camp de Solsona
Efectius dels Bombers de la Generalitat treballant en l'incendi a la plaça del Camp de Solsona | ACN
L'incendi al bloc de pisos del centre de Solsona ha provocat l’evacuació aquest diumenge de 100 veïns: 21 del bloc afectat i 79 de tres edificis propers situats a la plaça del Camp i del passeig del Pare Claret.

Els Bombers van rebre l'avís durant la matinada d'aquest diumenge –a les 02.40 hores- al número 10 de la plaça del Camp on, inicialment, van desallotjar 21 persones. Les flames han cremat totalment un pis de la segona planta i diversos pisos més han quedat afectats per la temperatura i l'aigua de l'extinció. Els Bombers també han sufocat un foc que afectava una pila de runes i fustes al pati de la planta 1, unes tasques que han estat lentes per la fràgil estabilitat de l'edifici.

El foc ja ha estat extingit, però els serveis d'emergència veuen risc de col·lapse del bloc afectat per l'aparició d'una gran esquerda a la façana "que es va obrint progressivament". Durant tota la tarda d'aquest diumenge, deu dotacions terrestres dels bombers han estat treballant al lloc, mentre que alguns efectius han acompanyat els veïns als seus domicilis en petits grups perquè poguessin agafar els seus objectes de primera necessitat per passar la nit fora de casa.

De tot plegat, no s'ha hagut de lamentar danys personals. L'alcaldessa, Judit Gisbert, ha explicat que s'està trucant tots els veïns desallotjats, finalment un centenar, per reubicar-los en hotels o en altres instal·lacions del municipi, mentre que d'altres han anat a cases de familiars i amics. En aquest sentit, Gisbert ha agraït l'actitud de col·laboració que han tingut els afectats en tot moment després de l'incendi, que al principi ha estat "molt violent", segons ha comentat.

Paral·lelament, els Mossos d'Esquadra investigaran les causes del succés. A banda, està previst que aquest dilluns s'iniciïn els tràmits amb les assegurances perquè puguin donar una solució als veïns afectats per l'incendi.