INFRAESTRUCTURES

El Govern preveu iniciar les obres de la variant de Sagàs el 2023

Es tracta d'un projecte de 8 milions d'euros que afecta un tram de 2,6 quilòmetres de la carretera C-62

Jordi Bruch, alcalde de Prats de Lluçanès, i Jordi Puigneró, vicepresident del Govern | Ajuntament de Prats de Lluçanès
per Redacció, Berguedà, Catalunya | 22 de gener de 2022 a les 12:32 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de gener de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Govern de la Generalitat preveu iniciar les obres de la variant de Sagàs el 2023, una vegada hagi finalitzat la licitació del projecte a finals d'aquest any. Ho ha anunciat el vicepresident, Jordi Puigneró, aquest dissabte en el marc de la Festa Major de Sant Vicenç, a Prats de Lluçanès

Segons ha exposat el conseller, el Departament de Territori impulsarà la finalització del conegut com a Eix del Lluçanès, la carretera C-62 que connecta el Lluçanès, Osona i el Berguedà i, per tant, l’Eix del Llobregat amb l’Eix Transversal. Les obres tenen com a objectiu la millora de la seguretat en un tram de 2,6 quilòmetres al terme municipal de Sagàs.


El projecte dona resposta a una reivindicació del territori i el Departament l’elaborarà de la mà dels alcaldes i alcaldesses del Lluçanès. De fet, aquesta acció és un dels grans propòsits a assolir per l’actual equip de govern de Prats de Lluçanès.

Puigneró ha explicat que el Departament treballa en la previsió inicial que al llarg de l’any 2022 s’actualitzi el projecte, que data del 2018, així com la seva tramitació ambiental, amb la voluntat de licitar les obres a finals d’aquest mateix any i iniciar-les a finals del 2023.


El projecte, valorat en poc més de 8 milions d’euros, defineix un traçat alternatiu a l’actual amb la finalitat de disminuir els revolts, unificar l’amplada de la calçada de la C-62 i millorar la comoditat de la conducció. A més, el projecte permetrà el desplaçament, amb seguretat i comoditat, dels veïns del Lluçanès, el Berguedà i Osona.

 

Participació