Berga treballa amb l'escenari de fer Patum «amb una certa normalitat»

El Patronat de la festa considera que l'actual situació de la pandèmia "s'està estabilitzant"

Joan Obiols
22 de gener del 2022
Actualitzat a les 12:19h
Patum de Lluïment 2019
Patum de Lluïment 2019 | Sergi Boixader
La Junta General del Patronat Municipal de la Patum reunida aquest divendres, ha consensuat treballar amb l'escenari de celebrarla Patum 2022 "amb una certa normalitat", atès que "la situació actual de la pandèmia s'està estabilitzant".

Així doncs, si el context sanitari millora en els pròxims mesos, Berga es planteja tornar a celebrar la festa de Corpus entre el 15 i el 19 de juny. En aquest sentit, el Patronat ha proposat continuar amb el treball iniciat de les diferents comissions per tal de concretar aspectes com el finançament privat.

Per altra part, s'ha informat que en l'últim ple municipal es va aprovar inicialment el reglament del Consell Municipal de La Patum i que, des del 26 de febrer a l’1 de març, els ciutadans de Berga que ho creguin oportú podran fer-hi al·legacions

L'última Patum que va celebrar Berga va ser entre el 19 i el 23 de juny de 2019, des de llavors i a causa de la pandèmia, la ciutat ha hagut de suspendre la festa fins a dues vegades (2020 i 2021). Un escenari que no es donava des del 1938, en plena Guerra Civil. 
 
Arxivat a