Puig-reig viu amb emoció el retorn de la Corrida Infantil

​La festa adaptada als més petits, que va iniciar-se el 2020, no es va poder celebrar l'any passar a causa de la Covid

Joan Obiols
21 de gener del 2022
Actualitzat a les 19:12h
La Corrida infantil de Puig-reig 2022
La Corrida infantil de Puig-reig 2022 | Roger Simon
Ni el fred ni la pandèmia han impedit aquest any la celebració de la Corrida Infantil. Els més petits del poble, acompanyats de carros, ponis i diversos voluntaris, han pogut gaudir amb molta emoció aquest divendres al matí, la seva festa en un model adaptat que va iniciar-se el 2020.

Els joves de la llar d’infants L’Estel i les escoles de primària Sant Martí i Alfred Mata han engegat el recorregut pels carrers del centre del poble a les 10 del matí. La cercavila s'ha posat en marxa al Passeig de la Via, i després s'ha dirigit al Carrer Llobregat, on els petits han pogut participar en el tradicional joc de les cintes, just davant del Cafè Nou. La marxa ha posat punt final una vegada ha arribat al Carrer Pau Casals.

El centre de la vila ha aplegat un nombre destacat de veïns que s'ha apropat per viure de prop el retorn de la festa després d'un any d'aturada. L'organització, que els dies previs a la festa demanava responsabilitat al públic, ha celebrat a través d'un comunicat a la premsa el bon funcionament de la cercavila i el respecte a les mesures de seguretat.
 

Els infants celebren la Corrida infantil un any després d'aturada Foto: Roger Simon



Abans de l’inici, l’alcalde Josep Maria Altarriba, el president de La Corrida, Joan Soler, i el regidor de Festes, Cristian Pérez, han lliurat els estendards als banderers d’enguany: Naïs Ollé, Martí Soler i Tanit Soler. 

Durant tot el cap de setmana seguiran els actes de la festa. Aquest dissabte, s'iniciarà a les tres quarts de deu del matí el 16è Raid Social, també hi haurà les passejades amb rucs per a infants, l'espectacle de doma natural en llibertat, la rebuda dels Banderers a l'Ajuntament i la Missa en honor a Sant Antoni. Pel que fa a la programació del diumenge, a dos quarts de nou del matí començarà el 22è Ral·li Fotogràfic de La Corrida, seguit del lliurament dels estàndards als banderers, la Cercavila de Cavalleries i Xarrets i les curses al circuit de La Corrida. 

De cara a diumenge, hi ha prevista la visita de diverses figures polítiques rellevants. Segons fonts de l'Ajuntament de Puig-reig assistiran a La Corrida Laura Vilagrà, consellera de la Presidència, Noèlia Ramírez, alcaldessa de Balsareny, Josep M. Peixó, alcalde de La Nou del Berguedà, Xavi Castellana, senador a Madrid, Raquel Sala, alcaldessa de Montclar i Ivan Sánchez, alcalde de Berga.

Podeu consultar el recull fotogràfic de La Corrida infantil en aquest enllaç i el conjunt d'activitats detallades de la festa ala web de la festa
 
Arxivat a