El Govern descarta incloure el Berguedà en la consulta sobre els Jocs Olímpics d'Hivern

La votació, que serà vinculant, se celebrarà durant la primavera a les comarques de l'Alt Pirineu i Aran

Redacció
21 de gener del 2022
Actualitzat a les 17:46h
L'estació d'esquí de la Masella
L'estació d'esquí de la Masella | ACN
El Berguedà queda fora de la consulta sobre els Jocs Olímpics del Pirineu que el Govern celebrarà durant la primavera. Només podran fer-ho els veïns dels 77 municipis de les comarques de l'Alt Pirineu i Aran: la Cerdanya, el Pallars Sobirà i el Jussà, l'Alta Ribagorça, l'Alt Urgell i la Vall d'Aran.

L'anunci l'ha fet aquest divendres la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, en la primera reunió de la Taula de representació territorial de la candidatura olímpica, segons ha pogut confirmar l'ACN.

En una enquesta encarregada pel mateix Govern duta a terme el mes passat entre 1.506 persones, 300 de les quals del Pirineu, s'ha apuntat que més del 74% de la població d'aquesta vegueria "veu interessant" fer els Jocs Olímpics. La decisió final, però, s'adoptarà en funció del resultat de la consulta.

En un inici, s'havia plantejat la possibilitat que votessin veïns del Solsonès, el Ripollès i el Berguedà, però finalment s'ha descartat. Per altra banda, també s'ha descartat incloure en la consulta els veïns de Barcelona, tal com es demanava en un inici perquè la candidatura porta el nom de Pirineus – Barcelona 2030.