Els Mossos d'Esquadra detenen tres homes per divuit robatoris amb força en domicilis del Berguedà

Els detinguts formaven part d'un grup molt actiu de delinqüents, un dels quals ha ingressat a presó

Redacció
19 de gener del 2022
Actualitzat a la 13:02h
Vehicle Mossos
Vehicle Mossos | Josep M Montaner
Els Mossos d'Esquadra del Berguedà van detenir el passat 14 de gener en un control de pas a la carretera C-62, al terme municipal d'Olvan, tres homes de 22, 28 i 29 anys, com a presumptes autors de divuit delictes de robatori amb força a domicilisde la comarca.

Els suposats lladres van actuar en 9 poblacions del Berguedà: Casserres, Graugés (Avià), Sant Julià de Cerdanyola, Castell de l'Areny, Montmajor, Montclar, La nou de Berguedà, Borredà i Berga entre finals de novembre i desembre.

Les detencions són resultat d'una investigació iniciada a principis del mes de desembre després de produir-se una sèrie de robatoris amb força en habitatges a la comarca del Berguedà. Durant el decurs de la investigació, els agents del grup d'investigació de l'ABP Berguedà van determinar que la majoria d'aquests robatoris eren perpetrats per un mateix grup criminal.

En gairebé tots els casos els lladres feien servir un mateix modus operandi. Normalment, seleccionaven cases aïllades i properes a zones boscoses per evitar ser descoberts. Tot seguit, escalaven les façanes, murs o parets fins a accedir a alguna de les finestres per on entraven a l'interior dels domicilis. Un cop dins, sostreien diners, joies i objectes de valor.
 
Un dels detinguts se'l va deixar en llibertat després de declarar mentre que els altres dos van passar el 17 de gener a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Berga, el qual va decretar l'ingrés a presó per a un d'ells. La investigació continua oberta per tal d'esbrinar si poden estar implicats en altres fets similars i no es descarten noves detencions.