Un cicle de conferències a Gironella posarà punt final a la segona Biennal Romànic Berguedà

La bilbioteca municipal i l'Espai Santa Eulàlia acolliran cinc xerrades entre gener i març amb la participació de 6 veus expertes de la temàtica

Joan Obiols
18 de gener del 2022
Actualitzat a les 16:38h
Presentació de la segona Conferència Hivern Romànic
Presentació de la segona Conferència Hivern Romànic | ADBerguedà
El segon Cicle de Conferències Hivern Romànic posa punt final a la segona Biennal Romànic Berguedà. El tret de sortida es donarà aquest divendres a les 7 del vespre a la biblioteca de Gironella amb la xerrada sota el títol "La funció didàctica del romànic: l'exemple de Sant Pere de la Portella" de la historiadora Marta Sánchez, que mostrarà com aplicar la mediació patrimonial a través del monestir de la Quar. 

Paral·lelament, també participaran en el fòrum Carles Freixes, director del Museu Diocesà i Comarcal de Solsona; Miquel Pujol, president de l'associació Amic Romànic Berguedà; Toni Puig membre de l'associació Civitas Cultura, la restauradora Violant Bonet i el metge i antropòleg forense Josep Liria.

Des de l'organització s'ha volgut homenatjar la figura de la historiadora berguedana Dolors Santandreu, que va morir el passat 21 de desembre, convertint el cicle en un memorial a la seva figura. També pretén ser un espai per a compartir reflexions i perspectives per així "conscienciar del primer nivell del patrimoni romànic de la comarca i Catalunya".
 

Programació del segon Cicle de Conferències Hivern Romànic Foto: ADBerguedà


Les conferències son gratuïtes, però l'aforament és limitat, per tant, caldrà fer una reserva prèvia a través del telèfon 938228013, en horari de dilluns a divendres, de les 15.30 a les 20.00 hores. Els espais habilitats per a dur a terme les xerrades són la Biblioteca de Gironella i l'Espai Santa Eulàlia, on s'haurà de complir les mesures sanitàries establertes en cada moment. 

Darrera l'organització del cicle hi ha l'Ajuntament i la Biblioteca de Gironella i l'associació Civitas Cultura. Els coordinadors del programa són els joves historiadors i veïns de Berga Pol Navarro i Joan Busoms

A continuació, podeu consultar tota la informació detallada a la web oficial del cicle de conferències.