CORONAVIRUS

El toc de queda a Berga s'acaba aquest dijous a la mitjanit

La capital berguedana és l'únic municipi de la comarca amb confinament nocturn

per Joan Obiols, Berga, Catalunya | 18 de gener de 2022 a les 11:57 |
Control de Mossos d'Esquadra per controlar el toc de queda | Adrià Costa
La fi del toc de queda és imminent, segons ha avançat aquest dimarts al matí Catalunya Ràdio. El Govern de la Generalitat aixecarà el confinament nocturn a partir d'aquest dijous a la mitjanit, una restricció que afecta 132 localitats catalanes de més de 10.000 habitants i que tenen una incidència acumulada a set dies superior a 250 casos per cada 100.000 habitants. Així doncs, a Berga, l'únic municipi del Berguedà on s'aplica, ja es podrà sortir al carrer a partir de la mitjanit de dijous de la una a les sis de la matinada.

De totes maneres, la Generalitat mantindrà totes les altres restriccions almenys una setmana més. Així doncs, seguirà la limitació de les trobades socials a 10 persones, el tancament de l'oci nocturn, l'ús del certificat Covid i la reducció d'aforaments.


El confinament nocturn haurà estat en vigor un mes, des que el Govern va anunciar-lo el 20 de desembre, just abans de les festes de Nadal. En un principi, el toc de queda i la resta de les restriccions s'havien d'acabar el 7 de gener, però la Generalitat va prorrogar-les 14 dies més.

Cal recordar que per aplicar la restricció de mobilitat nocturna i la reducció d'aforaments, el Govern va necessitar l'aval del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, ja que són mesures que tenen un impacte directe en els drets fonamentals dels ciutadans. Per a la resta de restriccions, l'executiu català no necessita l'aval de la justícia.

 

Participació