El berguedà completa per segona vegada la prova amb l'equip Rieju FN Speed Team

17 de gener del 2022
Actualitzat a les 15:06h
Marc Calmet durant la seva participació al Dakar 2022
Marc Calmet durant la seva participació al Dakar 2022 | Dakar
El guardiolenc Marc Calmet ha finalitzat per segona vegada consecutiva la prova de motos del Dakar. El pilot de l'equip Rieju FN Speed Team ha finalitzat 52è en la graella general amb un temps de 50 hores, 4 minuts i 37 segons. La primera posició ha estat pel britànic Sam Sunderland de l'equip GasGas Factory Racing amb 38 hores, 47 minuts i 30 segons.

L'objectiu de Calmet era millorar la 34a posició que va aconseguir en la general de l'any passat i entrar al Top-30. Enguany, el guardiolenc arribava amb una major preparació i amb un entrenament de moltes més hores sobre la moto, però han estat insuficients per a superar l'anterior marca. Dos problemes mecànics en l'etapa 3 i 4 han estat determinants.

Com a resultat, el pilot es va veure obligat a parar i perdre molt de temps. En la resta de les etapes, el guardiolenc va recuperar les bones sensacions alhora que va millorar posicions en la classificació. Malgrat tot, Calmet ha obtingut un temps que el situa per sobre de la meitat de la graella general. Representa la tercera millor marca catalana de la categoria de motos. A banda, ha aconseguit la 24a posició del Rally 2

La 44a edició del Dakar s'ha desenvolupat entre l'1 i el 14 de gener a l'Arabia Saudita. La prova s'ha dividit en 12 etapes -una d'elles doble- amb inici i final a la ciutat costanera de Jiddah i un sol dia de descans. En total, els pilots han recorregut 8.177 quilòmetres, dels quals 4.258 han estat cronometrats. L'entorn desèrtic ha afegit exigència a la prova amb zones de grans dunes, sorra tova, tempestes d'arena i pols.
7 vegades campió de Catalunya
Nascut a Guardiola de Berguedà el 1987, Calmet fa dues dècades que participa en competicions i ha guanyat diversos campionats sobre la motocicleta. Al seu palmarès acumula 7 trofeus com a campió de Catalunya en resistència sobre terra i un trofeu a l'Open Baja Aragón.