Avià mostra «El suïcidi», la sèrie documental de Carles Seuba

El treball del guionista avianès té una durada de 80 minuts i s'emmarca dins la primera temporada de "De tu a tu", un projecte de la productora Fina Films

Joan Obiols
17 de gener del 2022
Actualitzat el 18 de gener a la 13:15h
El suïcidi és la primera causa de mort no natural entre els joves a Catalunya
El suïcidi és la primera causa de mort no natural entre els joves a Catalunya | Europa Press
L’Ajuntament d’Avià presentarà la sèrie documental El suïcidi del guionista i realitzador avianès Carles Seuba. L’acte tindrà lloc el 22 de gener a les set de la tarda a la sala gran de l'Ateneu d'Avià, on s'exposaran alguns fragments de l'audiovisual. 

El documental és una peça de 80 minuts que es divideix en diferents capítols de curta durada i que tracta les diverses vessants del suïcidi des d'una mirada àmplia a través de la veu de testimonis de primera mà. El film s'emmarca dins el projecte de De tu a tu de la productora Fina Films, que estrenarà fins a tres temporades de sèries que tractaran temàtiques "que no se solen parlar o que estan tapades". El projecte ha estat possible a partir d'una campanya d'aportacions econòmiques voluntàries de la ciutadania (Crowfunding).
 

Cartell de la presentació del documental Foto: Ajuntament d'Avià


L'acte el presentarà l'alcaldessa d'Avià, Patrocini Canal, juntament amb el realitzador de la sèrie, Carles Seuba, qui explicarà els orígens del projecte i com s’ha pogut materialitzar. Posteriorment, hi haurà una taula rodona amb la participació de la presidenta de l’entitat Trebolmente, Rosa García; la vicepresidenta de l'Associació de familiars i amics de persones afectades de malalties mentals (Asfam), Charo Díez; la presidenta de l’Associació de familiars d’afectats per transtorns de conducta (Afatrac), Judit Pons, i la veu conductora de l'audiovisual, Ivette Nadal.

Patrocini Canal ha posat en valor que Avià pugui acollir la presentació d’aquesta sèrie documental i que tracti el suïcidi després que la Covid "ha fet aflorar importants problemes de salut mental com aquest, especialment entre els més joves”. Ha afegit que aquests tipus de treballs "ajuden a visibilitzar el suïcidi i que tothom en sigui més conscient”. Canal també ha destacat el fet que l’obra l’hagi impulsat un veí del poble que és autor de diferents documentals.

Segons el Departament de Salut de la Generalitat, el suïcidi és la principal causa de mort no natural entre joves de 15 i 29 anys a Catalunya, concretament, és el motiu de 2,39 morts per cada 100.000 habitants.