1 de 10
BCN Smart Rural

Tres empreses agroalimentàries del Berguedà innoven amb BCN Smart Rural

Granja Escrigas, El Sunyer d'Aguilar i L'Escairador han rebut acompanyament en nous projectes

Innovació amb BCN Smart Rural | ARCA
per Redacció, Berga, Catalunya | 12 de gener de 2022 a les 11:36 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de gener de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Tres empreses agroalimentàries del Berguedà han tirat endavant diversos projectes d'innovació en el marc dels Cupons d'Innovació BCN Smart Rural, promoguts per ARCA, l'Associació d'Iniciatives Rurals de Catalunya. Els ajuts, que s'han atorgat en tres convocatòries diferents del 2019 al 2021, han permès a les microempreses agroalimentàries comptar amb assessorament expert per tirar endavant els projectes d'innovació.

Les empreses d'aquesta comarca que s'han beneficiat de l'assessorament han estat Granja Escrigas de Santa Maria de Merlès, El Sunyer d'Aguilar de Montmajor i L'Escairador de Berga. De mitjana, cadascun dels projectes ha rebut gairebé 2.600 euros que els ha permès cobrir entre un 40 i un 80% del cost dels serveis d'assessorament contractats. 


A banda dels cupons d'innovació, el projecte BCN Smart Rural ha impulsat dos projectes de recerca aplicada, en col·laboració amb universitats catalans, a través de Treballs Finals de Grau o de Màster, així com disset estades de pràctiques a les empreses.

 

Participació