Xènia Altarriba, Gerard Piedra i Jordi Castellanos, banderers de La Corrida de Puig-reig 2022

La decisió va ser ratificada pel ple municipal d’aquest dimarts, 11 de gener

12 de gener del 2022
Actualitzat a les 10:36h
Els banderers de La Corrida 2022
Els banderers de La Corrida 2022 | Ajuntament de Puig-reig
Puig-reig ha escollit aquest gener els nous banderers de la Festa de la Corrida que celebrarà el gruix d’actes el pròxim cap de setmana, 21, 22 i 23 de gener. D’aquesta manera, s’ha acceptat la proposta de l’Associació Cultural Recreativa la Corrida perquè la banderera de rucs sigui Xènia Altarriba Serra i el de cavalls Gerard Piedra Verni (ahir va representar-lo Joan Soler). El banderer de les mules serà Jordi Castellanos Garcia.

Xènia Altarriba, Gerard Piedra i Jordi Castellanos han estat les persones més votades pels membres de la comissió per ocupar aquests càrrecs. La decisió va ser ratificada pel ple de Puig-reig d’aquest dimarts, 11 de gener. L'alcalde, Josep Maria Altarriba; el regidor de Festes, Cristian Pérez i la regidora Araceli Esquerra, van lliurar-los els diplomes corresponents abans de la celebració de la festa.

Els banderers (antigament només un) són les persones representants de la festa. En els seus inicis, es tractava del guanyador de la cursa de l’any anterior, tot i que actualment, aquestes tres persones són veïns de Puig-reig que, d’una manera o altra, han destacat en el desenvolupament o l’organització de la festa.

Aquests tres banderers canvien cada any, i acostumen a ser persones relacionades amb el món dels cavalls i que tenen animals o relació amb aquests. El banderer dels rucs, per altra banda, és un nen o nena involucrat en la festa des de petit. Els representants de la Corrida hauran de presidir la comitiva d’honor davant del sant durant la cercavila de la festa.
 
Arxivat a