El Berguedà tanca unes vacances de Nadal amb ocupacions per sota del previst per la Covid

Abans de l'anunci de noves restriccions, els establiments del Berguedà esperaven ocupacions superiors al 80%

Redacció
10 de gener del 2022
Actualitzat a les 10:22h
Casa rural La Creu de la Pinya de Berga
Casa rural La Creu de la Pinya de Berga | ACN
La comarca del Berguedà tanca unes vacances de Nadal per sota de les previsions inicials arran de l'increment de contagis de Covid-19 i les restriccions del Govern. El turisme rural parla d'una campanya "desinflada" i lamenta que les xifres d'enguany han estat pitjors que les de l'any passat. "Aprovem just", reconeix el president de l'Associació de Turisme Rural del Berguedà, Oriol Baños, després de detectar un alt nombre de cancel·lacions.

Abans de l'anunci de noves restriccions, els establiments del Berguedà esperaven ocupacionssuperiors al 80%, un percentatge que finalment va baixar fins al 60%. L'any passat, malgrat la situació epidemiològica, l'ocupació es va situar al voltant del 80% mentre que en exercicis anteriors a l'esclat de la pandèmia aquesta se situa per sobre el 90%.

"Aquesta ha estat una temporada d'alts i baixos", destaca Baños, en declaracions a l'ACN. Segons el president de l'Associació de Turisme Rural del Berguedà, l'ocupació pels dies de Cap d'Any va situar-se al voltant del 95% malgrat les cancel·lacions inicials, ja que la demanda per aquelles dates era "molt elevada". Pels dies de Reis, en canvi, trobar nous clients va ser més complicat.

Per altra banda, Baños assenyala que cada vegada creix més el nombre de visitants catalans a la zona. "Molts clients catalans ens han descobert en aquests dos anys de pandèmia", indica. En aquest sentit, confia que aquesta tendència, juntament amb la recuperació de visitants estrangers de cara al 2022, permetrà recuperar l'activitat durant els pròxims mesos.