L'única regidora del PPC al Berguedà renuncia a ser-ho després de rebre «amenaces»

Diana Garcia admet no haver trepitjat mai el municipi ni conèixer el seu alcalde | El Partit Popular català es queda sense cap tipus de representació al Berguedà

Redacció
29 de maig del 2015
Actualitzat a les 18:12h
Façana de l'Ajuntament de Sant Jaume de Frontanyà.
Façana de l'Ajuntament de Sant Jaume de Frontanyà. | Flickr / Moisès Rial

L'única regidora que ha tret el Partit Popular català (PPC) al Berguedà, concretament a Sant Jaume de Frontanyà, ha decidit renunciar a l'acta que li ha estat adjudicada després d'aquestes eleccions municipals del 24 de maig, ja que, segons ha dit, ha rebut “amenaces” i ha patit “assetjament laboral”. D'aquesta manera, Diana Garcia, que va sortir elegida per un sol vot al municipi, renuncia a representar el PPC al poble més petit de Catalunya, tot i que agraeix el suport d'aquesta única persona que l'ha votat. 

“Durant els últims dies he sofert un assetjament laboral  per part dels meus companys de feina, que no us podeu imaginar”, ha declarat en una entrevista a RAC1. Segons ha dit, ha estat víctima de tot un seguit d'“amenaces” per ser del Partit Popular, i ha denunciat que a Catalunya la llibertat d'expressió i d'ideologia política no sigui una realitat. Respecte d'això, ha explicat que està en procés de denunciar aquest assetjament, ja que, tal i com ha sentenciat, el seu entorn laboral, en el camp de l'hosteleria de Barcelona, s'ha convertit “en un infern”.

Garcia, germana de la diputada al Parlament de Catalunya pel PPC Eva Garcia, també ha afirmat que no acceptarà el càrrec perquè només ha estat un vot, tot i que està “molt contenta i molt satisfeta” d'haver aconseguit la confiança d'aquesta persona. En aquest sentit, espera poder-la conèixer, previsiblement, durant la setmana que ve, quan té pensat acostar-se al municipi i presentar-se al seu acabat de revalidar alcalde, Rubén Lladós

De fet, la recent escollida regidora del PPC no ha trepitjat mai el terme municipal de Sant Jaume de Frontanyà. Sobre aquest poble, ha explicat que es va presentar com a candidata, però sense expectatives de sortir, ja ha havien tingut coneixement de l'existència de possibles votants o simpatitzants del partit, però feia temps.

Amb la renúncia de Garcia, l'Ajuntament de Sant Jaume de Frontanyà estarà governat íntegrament per Esquerra Republicana de Catalunya. D'altra banda, el Partit Popular català perdrà l'única representació que tenia a la comarca, després que la llista de Berga no es pogués presentar per falta de persones en els càrrecs, a causa de la duplicitat d'un membre a una llista de Unión Progreso y Democracia (UPyD) a Ferrol.