La Cavalcada de Reis de Berga recupera la desfilada de les carrosses pels carrers de la ciutat

Una de les novetats principals d’enguany serà el canvi d’ubicació de la rebuda i atenció dels infants

04 de gener del 2022
Actualitzat el 07 de gener a les 10:07h
Cavalcada de Reis Mags 2019 de Berga
Cavalcada de Reis Mags 2019 de Berga | Pilar Màrquez Ambròs
Les festes de Nadal tornen a estar marcades per la Covid-19. I també l’inici del 2022. No obstant això, la nit més màgica de l’any es prepara a Berga amb la mateixa il·lusió de sempre. Després d’un any sense cavalcada, aquest 2022 els infants de la ciutat podran tornar a veure els Reis Mags d’Orient desfilar amb les seves carrosses pels carrers de la ciutat. Fidels a la seva cita, el dia 5 de gener, Melcior, Gaspar i Baltasar tornaran a desprendre il·lusió i felicitat.

A les 17 h la cavalcada sortirà des de la plaça de Gernika juntament amb un seguici format per patges i patgesses, portadors de torxes, estendards i música a càrrec d’una formació de l’Escola Municipal de Música de Berga. La comitiva reial seguirà pels carrers Pere II, Mestre de Pedret, Salvador Espriu, Isaac Albéniz i Pere III fins a arribar a la carretera de Sant Fruitós, el carrer del Roser i la plaça de la Creu. En aquest punt del recorregut, els reis deixaran les carrosses i continuaran la ruta a peu pel carrer de la Ciutat fins a la plaça de Sant Pere.

Tot seguit, els Reis d’Orient es dirigiran a l’Ajuntament de Berga on l’alcalde, Ivan Sànchez, els entregarà les claus de la ciutat que els permetrà accedir a les llars berguedanes durant la nit per deixar-hi els regals. Una de les novetats principals d’enguany serà el canvi d’ubicació de la rebuda i atenció dels infants. En aquesta ocasió, l’atenció es portarà a terme a l’exterior del consistori per garantir les mesures sanitàries. En concret, Ses Majestats s’ubicaran als baixos de l’ajuntament i s’habilitaran diferents espais o files per organitzar les cues de les persones que vulguin saludar o entregar les cartes d’última hora als Reis d’Orient.

Visita reial a les residències, centres de dia i l’hospital
Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran al migdia a la ciutat de Berga. En aquesta ocasió, una comitiva reduïda formada per reis, patges i patgesses reials es distribuiran per visitar les residències, els centres de dia i l’Hospital Sant Bernabé. El seguici no accedirà a l’interior dels centres sinó que des de l’exterior s’entregaran uns obsequis acompanyats d’una carta signada per Ses Majestats, els Reis d’Orient.

 
Arxivat a