El pilot guardiolenc Marc Calmet arriba més preparat al Dakar i lluitarà per estar al Top-30

El berguedà disputarà la seva segona participació i tornarà a formar part de l’equip Rieju FN Speed Team

29 de desembre del 2022
Actualitzat a les 16:23h
Marc Calmet durant la seva participació al Dakar
Marc Calmet durant la seva participació al Dakar | Dakar
Marc Calmet (Guardiola de Berguedà, 1987) torna a la càrrega per a disputar el seu segon Dakar, que se celebrarà per tercer any consecutiu a l’Aràbia Saudita. El pilot de motos berguedà, que tornarà a formar part de l’equip Rieju FN Speed Team, es marca com a objectiu millorar les prestacions de la passada edició, on va aconseguir acabar en la 34a posició de la general de motos amb un temps de 63 hores, 51 minuts i 11 segons.

El pilot guardiolenc va arribar al Dakar 2021 amb l’objectiu d’aprendre i acabar, i va aconseguir les dues coses. Tenia com a principal repte les dunes, un terreny que es va prendre amb més calma per sumar experiència. Calmet considera enguany que arriba amb una major preparació i amb un entrenament de moltes més hores sobre la moto. En aquest sentit, el pilot berguedà es marca millorar la seva posició general i lluitar per estar al Top-30.

La 44a edició del Dakar es desenvoluparà a l’Aràbia Saudita, i consta de 12 etapes -una d’elles dobles- amb inici i final a la ciutat costanera de Jeddah, entre l’1 i el 14 de gener, amb només una jornada de descans, el dia 8 a Riyah. Els pilots hauran de recórrer un total de 8.177 quilòmetres, dels quals 4.258 seran cronometrats. Les dunes i la sorra tindran un paper fonamental en el transcurs de la prova.