El Consell del Berguedà crea una línia d’ajuts destinada als joves per lloguer d’habitatges

L’objectiu de la creació és promoure l’emancipació dels joves d’entre 18 i 35 anys del Berguedà

Redacció
29 de desembre del 2022
Actualitzat a les 11:38h
Lloguer de pisos
Lloguer de pisos | Ajuntament de Berga
El Consell Comarcal del Berguedà ha creat una línia de subvencions per promoure l’emancipació dels joves d’entre 18 i 35 anys del Berguedà a través d’ajuts al lloguer d’habitatges.

Aquestes ajudes formen part d’un projecte transversal que ha implicat a les conselleries d’Habitatge, Joventut i Atenció a les Persones, Salut i Polítiques d’Igualtat. “El nostre objectiu és fer polítiques d’habitatge que arribin a la gent” ha declarat la consellera d’Habitatge, Ariadna Herrada. En aquest sentit, la consellera ha valorat que “és una bona acció pel Berguedà” amb l’objectiu que “els nostres joves tinguin facilitats per quedar-se a la comarca”.

Per la seva banda, Abel Garcia, conseller de Joventut, ha destacat l’aposta per tal de “donar suport als nostres joves i facilitar que es quedin al Berguedà”. Una acció que també pot contribuir “a retenir talent a casa nostra” evitar l’actual fuga de joves que, un cop s’han format lluny del Berguedà, molts cops ja no hi tornem amb el greuge que això suposa per la comarca que veu com el seu cens continua envellint i com perd població i personal qualificat.

La consellera d’Atenció a les Persones, Salut i Polítiques d’Igualtat, Anna Maria Serra, ha destacat que “el nostre objectiu és fer polítiques d’habitatge que arribin directament a la gent”.

Qui pot demanar les ajudes?
Aquestes ajudes les poden demanar persones d’entre 18 i 35 anys que siguin titulars d’un contracte de lloguer vigent. Són retroactives, és a dir, se subvencionen parcialment lloguers del 2021 ja pagats. Els ingressos de la unitat de convivència han de ser inferiors a 2 vegades l’Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC), uns 1.400 euros mensuals en el cas d’unitats de convivència d’un sol membre. La quantitat de l’ajut varia en funció de la puntuació obtinguda. I és incompatible amb altres ajuts en matèria d’habitatge pel mateix període.

Quan es poden demanar?
Les ajudes es convocaran a principis de gener del 2022. El termini de presentació de les peticions és de quinze dies a partir de la seva publicació al Butlletí Oficial de la Província (BOP). Un jurat valorarà les peticions rebudes en funció que es compleixin els requisits demanats i d’acord amb uns barems econòmics.

La informació es pot consultar en aquest enllaç: https://www.bergueda.cat/lloguerjoves/. També es poden fer consultes a l’Oficina Jove del Berguedà. El dia de l’obertura de la convocatòria s’anunciarà a través de les xarxes socials del Consell Comarcal del Berguedà.