Acció Climàtica paga al Berguedà 459.000 euros en ajuts de compensació a les zones amb limitacions naturals

L’import total del pagament és de 7.051.090 euros, efectiu sobre 4.704 beneficiaris de 34 comarques i amb un impacte sobre 305.169 Ha de conreu

Redacció
28 de desembre del 2022
Actualitzat el 29 de desembre a les 12:06h
Acció Climàtica ha fet efectiu el pagament de més de 7M€
Acció Climàtica ha fet efectiu el pagament de més de 7M€ | Govern.cat
El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural continua efectuant els pagaments del Programa de desenvolupament rural de Catalunya PDR.cat2020, amb la qual cosa compleix els compromisos assumits envers els agricultors.

Així, el dijous 23 de desembre, el Departament va fer efectiu el pagament de 7.051.090 euros corresponents a la campanya 2021 de l’ajut a la compensació a les zones amb limitacions naturals o altres limitacions específiques, ajut inclòs en l’esmentat Programa, que compta amb el cofinançament del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).

Aquest pagament es fa efectiu sobre 4.704 beneficiaris de 34 comarques, i té un impacte sobre 305.169,83 ha de conreu. En concret, al Berguedà s’han tramitat 206 expedients amb un import total de 459.014,89 euros. Aquesta quantitat per comarca és la cinquena més elevada de Catalunya, per darrere del Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, el Solsonès i el Ripollès.

L’objectiu d’aquesta línia és assegurar un ús continuat de les terres agràries, contribuir al manteniment d’una comunitat rural viable, que possibiliti la conservació del camp, i mantenir i fomentar sistemes agraris sostenibles amb especial consideració envers les exigències mediambientals. Per això, es compensen els costos addicionals i les pèrdues de renda per la realització de l’activitat agrària en les zones amb limitacions naturals o altres limitacions específiques. Els pagaments es concedeixen als/les agricultors/es que es comprometin a dur a terme la seva activitat agrària en les zones amb limitacions naturals o altres limitacions específiques designades.