Els patges i patgesses de Berga atenen a una cinquantena de famílies per videoconferència

S’ha ofert una alternativa per facilitar l’atenció a les famílies amb infants que estaven confinades o que per qualsevol altre motiu no podien assistir a la cita presencial

Redacció
28 de desembre del 2022
Actualitzat a les 16:14h
Patges i patgesses de Berga
Patges i patgesses de Berga | Ajuntament de Berga
Berga va rebre aquest dilluns la visita dels patges i patgesses dels Reis d’Orient. La comitiva va arribar a la capital berguedana a 2/4 de 10 del matí, va visitar el consistori i va desfilar pels carrers del centre de la ciutat amb l’acompanyament musical de la Banda de l’Escola Municipal de Música de Berga.

Enguany, l’atenció als nens i nenes va ser presencial i virtual per facilitar que els infants berguedans poguessin traslladar les seves peticions als assistents i assistentes de Melcior, Gaspar i Baltasar. En aquest sentit, gairebé un miler de nens i nenes van poder conversar amb els patges i patgesses reials de forma presencial o virtual durant la jornada del 27 de desembre.

Atenció reial virtual
Berga ha tornat a implementar el servei de patges i patgesses virtuals instaurat l’any passat amb l’objectiu d’oferir una alternativa i facilitar l’atenció a les famílies amb infants que estaven confinades o que per qualsevol altre motiu no podien assistir a la cita presencial. En total, 53 famílies van fer ús del servei virtual de patges i patgesses durant la jornada d’ahir. Els nens i nenes van poder conversar amb els assistents i assistentes reials per videoconferència per explicar-los tot allò que havien demanat als Reis d’Orient.

Berga ha estat l’únic municipi dels que va participar en l’experiència pilot que ha tornat a apostar per la plataforma virtual www.patge.cat per tal d’oferir un servei complementari a l’atenció presencial dels patges i patgesses.  
    
Restabliment de la cita presencial
La ciutat de Berga ha recuperat l’atenció presencial dels patges i patgesses després que la situació de pandèmia de l’any passat impedís la celebració d’aquest acte tradicional en les seves condicions habituals. Enguany, el format de l’arribada dels emissaris i emissàries reials ha presentat novetats en alguns aspectes. Per exemple, els patges i patgesses van arribar a la plaça de Sant Pere i van desfilar fins a la capella del Santíssim de l’església de Sant Francesc, on es van instal·lar durant tot el dia.

Els patges i patgesses dels Reis d’Orient van entregar ahir als nens i nenes una vareta màgica de fusta encapçalada per una estrella, una cinta decorativa i el lema “Tots els colors, tots els jocs, per a tots i totes”. Es tracta de la joguina creada per a la campanya de joguines sense gènere “Regala el món que vols” impulsada per l’àrea de Feminisme i LGTBI amb el suport de la Diputació de Barcelona. La joguina ha estat elaborada als tallers de la Fundació Horitzó.

L’arribada dels patges i patgesses a Berga va comptar amb la col·laboració de l’Escola Municipal de Música de Berga, la Bauma dels Encantats, el Grup Colònies a Borredà i persones a títol individual.

 
 
 
Arxivat a