Gironella invertirà el 36% del pressupost pel 2022 en la transformació verda del municipi

El Ple municipal ha aprovat el pressupost per l’any 2022 en gairebé 7,5 milions d’euros

24 de desembre del 2021
Actualitzat a les 10:55h
Municipi de Gironella
Municipi de Gironella | Emili Vilamala
L’Ajuntament de Gironella ha aprovat aquest dijous en Ple ordinari el pressupost per l’any 2022, en gairebé 7,5 milions d’euros. D’aquests, un 36% aniran destinats en l’estalvi energètic, la transformació verda del municipi i en el manteniment i millores dels edificis i de la via pública.

En concret, David Font, alcalde de Gironella, ha explicat que el pressupost es basa en sis eixos. En l’eix de transformació verda i millora en la qualitat de vida, el que més diners s’hi invertirà, l’Ajuntament preveu impulsar un nou servei (i vehicle propi) de mini deixalleria mòbil pels barris (47.912 €); habilitar un nou punt de recàrrega de vehicles elèctrics a la zona esportiva (13.791 €); eliminar les teulades de fibrociment del Local del Blat i la piscina (21.767 €); instal·lar xarxes de calor a l’Escola Sant Marc de Cal Bassals (203.040 €) i al Local del Blat (317.436 €) i biomassa a l’Espai Sant Tomàs (145.955 €); posar plaques fotovoltaiques al Local del Blat (74.775 €); i millorar la xarxa de distribució d’aigua, eliminant canonades de fibrociment i millorant la pressió en algunes zones (270.746 €).

Reforç a l’àrea social l’àrea de promoció econòmica i turisme
D’altra banda, també hi haurà un reforç a l’àrea social, amb més de 150.000 euros directes en programes, ajudes i beques per a joves i adults; i una aposta per l’esport, amb la construcció d’un skate park; i un reforç a l’àrea de promoció econòmica i turisme, amb la incorporació d’un tècnic/a de promoció econòmica i turisme, la consolidació del mercat nadalenc, un pla de senyalització de polígons industrials, redacció de nous projectes de reforma i millora de l’urbanisme en polígons industrials, i l’actualització d’un portfoli de solars, naus i locals disponibles per a l’activitat econòmica.

Serveis de manteniment i millora de la via pública i edificis municipals
El govern de Gironella també invertirà en camins, itineraris i carrers, amb l’inici de les obres de la via del Carrilet; i farà un reforç dels serveis de manteniment i millora d’edificis i la via pública, amb més de 50.000 € destinats al pla de millora de barris i colònies.

David Font considera que “L’Ajuntament de Gironella ha tirat endavant durant els últims 10 anys projectes de manteniment del dia a dia, de suport i acompanyament a tota la ciutadania, de construcció de nous equipaments i espais llargament necessitats, i de transformació d’alguns punts del municipi”. En aquest sentit, Font ha explicat que en total s’han invertit en obres i instal·lacions 9.315,105,20 €, dels quals el 47% s’han pagat amb subvencions.
 
Arxivat a