La Sant Silvestre de Berga recupera l’essència i tindrà animació a cada punt quilomètric

L’última cursa de l’any anuncia novetats respecte als altres anys

23 de desembre del 2021
Actualitzat a les 17:40h
La cursa de Sant Silvestre de Berga
La cursa de Sant Silvestre de Berga | Pilar Màrquez Ambròs
La Sant Silvestre de Berga celebra el pròxim 31 de desembre la seva vint-i-dosena edició amb novetats i sorpreses. Enguany, però, ho farà sota la batuta del JAB. L’entitat esportiva substituirà el Club Atlètic Berga, que l’ha organitzat durant tota la seva història.

La cursa arrencarà un any més des de les fonts del Vall, a les 6 de la tarda, i recorrerà els carrers de la ciutat. La sortida de les persones participants es portarà a terme de forma esglaonada per evitar les aglomeracions i tots els corredors i corredores hauran de portar la mascareta. Una de les novetats d’enguany serà en l’animació. Els quatre clubs esportius de la ciutat: l’Handbol Berga, el Bàsquet Berga, el CEB i el CE Berga es repartiran cada quilòmetre i s’encarregaran d’animar als participants. La línia d’arribada anirà a càrrec de l’organització.

Els corredors que participin en la Sant Silvestre sortiran del passeig de la Indústria, faran mitja volta quan arribin al parc de Bombers i tornaran per la carretera lateral fins al Mercadona (km 1). Després, enfilaran la pujada de la Sirena i passaran per la Ronda Moreta, carrer Pompeu Fabra i carrer Verdaguer. A la plaça de les Fonts (km 2), es dirigiran cap a la plaça de la Creu enfilant el carrer del Roser fins al Bar Mediterráneo, giraran pel Comte Oliva i novament a l’esquerra per la Gran Via. Seguidament, baixaran per la carretera de Sant Fruitós i enllaçaran la rotonda de la BP amb la Rasa dels Molins (km 3). Continuaran pel carrer Salvador Espriu i Mestre Pedret per arribar al barri de Santa Eulàlia (km 4) i afrontar de nou el passeig de la Indústria (km 5) després d'encarar la plaça Gernika

També, el JAB ha preparat, durant la tarda, fins a 5 proves infantils que es disputaran a partir de les 4 de la tarda. Hi podran participar infants nascuts des de l’any 2018 fins al 2008. Les curses es dividiran en: infantil (2008 – 2009), aleví (2010 – 2011), benjamí (2012 – 2013), prebenjamí (2014 – 2015), i els xics ( 2016 – 2017 – 2018).

Les inscripcions es poden fer des del web del JAB Berga o bé de manera presencial a Intersport Serramartí de Berga i al Bages Esports Outlet de Manresa. La data límit d’inscripció és el 27 de desembre o en arribar als 500 participants.