Els esquis de fusta «Liken Skis», creats per Oriol Baró de la Pobla de Lillet, Premi Nacional d’Artesania

Bas Barcelona, Aldanondoyfdez i l'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà han estat finalistes

Redacció
22 de desembre del 2021
Actualitzat a les 10:05h
Oriol Baró recollint el Premi Nacional d'Artesania
Oriol Baró recollint el Premi Nacional d'Artesania | Cedida
La marca Liken Skis creada per Oriol Baró ha estat guardonada amb el Premi Nacional d'Artesania atorgat pel govern estatal en la categoria d'emprenedoria. El reconeixement distingeix actors rellevants de l'artesania estatal que amb la seva feina fan del sector un motor d'economia, ocupació i innovació.

Baró ha aconseguit el guardó per la tasca que desenvolupa al seu taller de la Pobla de Lillet, on elabora esquís des de zero, a mida de l'usuari i en un tracte directe amb ell sense mitjancers. L'any 2018 la iniciativa ja va aconseguir el guardó al Millor Projecte Emprenedor dels premis Emprèn UB de la Universitat de Barcelona, i el 2019 el premi al Millor Projecte Emprenedor “Concurs d'Idees Emprenedores del Berguedà”.

D'altra banda, la firma de ceràmica i disseny Bas i la marca de sabates de pell Aldanondoyfdez, ambdues de Barcelona, han estat finalistes del Premi Producte, que ha recaigut en la companyia gallega Noroeste Obradoiro. Finalment, l'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà ha optat al premi Promociona per a Entitats Públiques, que ha rebut Escuela de Arte 3.