Un 70% dels expositors de la Fira de Maig de Berga la valoren positivament

Els paradistes troben a faltar aparcaments i wifi, mentre que els visitants afirmen en un 86% que tornaran

Redacció
28 de maig del 2015
Actualitzat a la 13:15h
Fira de Maig de Berga
Fira de Maig de Berga | ADBerguedà

Els estands que han exposat els seus serveis i productes aquest any a la Fira de l'1 de maig de Berga han realitzat una valoració positiva del conjunt de l'esdeveniment i de la seva organització. Després d'analitzar les respostes obtingudes de les enquestes que es van realitzar als paradistes, un 70% d'aquests destaca que la fira ha estat bona o molt bona. En la mateixa línia, el 72% assegura haver cobert o superat totes les expectatives que tenia i un 42% diu que tornarà en la propera edició. 

Aquestes dades, segons l'Agència de Desenvolupament del Berguedà, confirmen la bona línia que està seguint la Fira, així com la fidelització dels expositors i les bones perspectives de futur. No obstant això, admeten que cal continuar treballant en la millora de l'aparcament i en els accessos de recinte firal. Val a dir, que aquest any era la primera vegada que la Fira s'eixamplava fins a les botigues, quedant anul·lats els aparcaments del passeig de la Indústria, i obrint l'esdeveniment per facilitar la participació i visualització del comerç. 

Pel que fa a la procedència dels expositors, la majoria eren de la ciutat (46%), tot i que també de la comarca (28%) i de les comarques veïnes (10%). Entre els serveis de la fira, el estands han valorat positivament la megafonia, la neteja, l'atenció a l'expositor i els preus, tot i que han trobat a faltar més empreses privades, que el wifi funcionés, més projectes artístics o un servei de dinar exprés. 

Per altra banda, la majoria de visitants enquestats han fet una valoració molt positiva del conjunt de la Fira. Un 91% la han descrit com a bona, molt bona o excel·lent. El sector que ha suscitat més interès ha estat el del turisme i lleure (52,9%), seguit pel d'artesania tèxtil (37,5%) i el d'agroalimentació (36,5%). Segons l'enquesta, el 71% dels visitants ha realitzat alguna compra, i el 64% ha fet despeses en comerços, allotjament i restaurants de la ciutat. Del total, el 86% té intenció de tornar. 
Arxivat a