La FEEC i els Agents Rurals inicien una prova pilot pel seguiment d’espècies invasores al Berguedà

Es començarà per la vespa asiàtica, el mosquit tigre o l’abundant eruga del boix

Redacció
17 de desembre del 2021
Actualitzat el 20 de desembre a les 9:47h
La muntanya del Pedraforca, al Berguedà
La muntanya del Pedraforca, al Berguedà | ADBerguedà
La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i els Agents Rurals han iniciat el procediment per a una prova sobre el seguiment d’espècies invasores als boscos del Berguedà. En primer lloc, es farà un seguiment de la vespa asiàtica, el mosquit tigre o l’abundant eruga del boix que aquests dos darrers estius ha deixat el sotabosc del Berguedà pràcticament sense boix per sota dels 1.300 metres. A més, també farà seguiment de la pampa del caucas, una planta invasora que abunda també en boscos catalans.

La idea segons ha destacat el cap de l’Àrea de Natura de la FEECGil Erra, “és aprofitar el gran nombre de federats i socis d’entitats per a poder tenir més ulls i agafar dades per poder passar als agents rurals i que aquests puguin generar un estudi sobre el seguiment concret d’aquestes espècies que estan retirant les autòctones”.

A la trobada hi van assistir diferents entitats del Berguedà que han rebut formació per part de l’Agent Major de Recursos Forestals del Cos d’Agents Rurals, Josep Comellas i del cap de l’àrea bàsica del Berguedà, Pep Capdevila. Aquest ha estat un primer contacte per fer una formació breu a les entitats del Berguedà per poder treballar amb la captació d’informació.
 

Trobada de les diferents entitats del Berguedà. Foto: FEEC



El funcionament serà a través de grups que s’aniran passant la informació. La idea és que aquesta prova s’escampi per altres comarques per poder repetir la mateixa iniciativa. Gil Erra ha explicat que “en cap cas, no vol ser mai una feina acumulada a l’excursionisme, sinó donar uns coneixements bàsics i tenir el contacte d’un tècnic per desenvolupar el projecte”.