Un carrilet turístic connectarà Berga i el Mercat de Nadal de Cal Rosal

Serà gratuït i estarà disponible tot el dissabte i diumenge, només al matí

16 de desembre del 2021
Actualitzat a les 17:12h
Carrilet turístic que connectarà Berga i Cal Rosal
Carrilet turístic que connectarà Berga i Cal Rosal | Ajuntament d'Olvan
Cal Rosal i Berga estaran connectats aquest cap de setmana per un carrilet turístic. Serà coincidint amb el Mercat de Nadal que se celebra a l’eix comercial de Cal Rosal.

El tren, que tindrà una capacitat de 52 places, serà gratuït i sortirà de Cal Rosal. Seguidament, pujarà fins a Berga i farà parada a la plaça de la Creu, on paren els taxis, i a la plaça Viladomat. A continuació, pararà al càmping Berga Resort fins a tornar al punt d’origen. S'estima que el tren passi cada hora. El dissabte, el tren farà el primer trajecte a dos quarts de 10 del matí i farà l’últim a dos quarts de 7, amb dues hores de pausa per dinar; i el diumenge, el servei només durarà el matí.

Els alcaldes d’ambdós municipis, Ivan Sànchez de Berga, i Sebastià Prat d’Olvan, han remarcat la bona entesa que han tingut des de primer moment per impulsar aquest projecte conjunt. Paral·lelament, el president de Berga Comercial, Xavi Orcajo, s’ha mostrat convençut per la iniciativa i considera que “aquest és el punt de partida de cara a l’any vinent. Necessitem que hi hagi un canvi de dinamització comercial a la ciutat”.

El trenet turístic també permet teixir vincles veïnals i comercials. El regidor de Turisme de l’Ajuntament de Berga, Andreu Comas, s’ha referit a l’assemblea de barri celebrada el passat mes de novembre amb el veïnat de Cal Rosal que forma part del terme municipal de Berga. Comas ha explicat que en aquesta trobada “els veïns i veïnes ens van recordar que totes les activitats festives que s’organitzen a Cal Rosal són per a tothom i no pel veïnat d’un dels tres termes municipals amb què es divideix Cal Rosal".
 

Roda de premsa de presentació del Carrilet. Foto: Roger Simon

Arxivat a