El Consell del Berguedà demana una ajuda de 2,5 MEUR per transformar turísticament el territori

El projecte ha estat seleccionat en un grup de trenta propostes de tot l’estat, tot i que encara no s’ha confirmat que s’hagi aprovat

Redacció
16 de desembre del 2021
Actualitzat a les 10:45h
Ple ordinari de desembre al Consell Comarcal
Ple ordinari de desembre al Consell Comarcal | CC Berguedà
El Consell Comarcal del Berguedà va acordar en l’últim ple ordinari de l’any fer una petició per obtenir una ajuda per valor de 2,5 milions d’euros dels Plans de Sostenibilitat Turística que atorga el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme.

Es tracta d’un projecte que ha de contribuir a la transformació turística del territori i està vinculat a les Vies Blaves que promou la Diputació de Barcelona. Aquesta era una de les condicions per demanar l’ajuda. El president del Consell, Josep Lara, i el conseller de Turisme Actiu, Abel Garcia, van destacar que el projecte ha estat seleccionat en un grup de trenta propostes de tot l’estat, tot i que encara no s’ha confirmat que s’hagi aprovat.

Inicialment, s’havia demanat una ajuda per valor de 5 milions d’euros, però el govern de Madrid va sol·licitar que la petició s’ajustés fins a la meitat. En aquest sentit, el conseller de Turisme Actiu va assegurar que “no renunciem a res. El projecte continuarà tenint la mateixa consistència“ tot i que l’import s’hagi d’adequar al que s’ha demanat.

D’altra banda, el president Lara va posar en valor la capacitat de la comarca per seguir treballant amb l’objectiu d’aconseguir aquests diners. “La voluntat del Consell és demanar el màxim nombre d’ajudes possibles per fer realitat el màxim de projectes”, va manifestar. En aquesta línia, Lluís Vall, conseller de Turisme i president de l’Agència de Desenvolupament, va exposar que si “es convoca un nou pla de sostenibilitat turística, haurem de trobar un eix tractor pel conjunt de la comarca”. Finalment, Vall va fer una crida per començar-ho a treballar entre tots.