460 infants de Berga participen en un taller cultural impulsat per l’Associació de La Patum Infantil

S’ha tractat d’una prova pilot emmarcada dins els actes de celebració del Patrimoni Oral i Immaterial de la Patum

14 de desembre del 2021
Actualitzat a les 18:40h
Taller cultural impulsat per l'Associació de La Patum Infantil
Taller cultural impulsat per l'Associació de La Patum Infantil | Associació de La Patum Infantil
460 nens i nenes d’entre 8 i 12 anys de Berga han participat durant dues setmanes en un taller cultural impulsat per l’Associació de La Patum Infantil juntament amb l’Ajuntament de Berga i amb l’esponsorització de la Fundació “La Caixa”.

Una prova pilot emmarcada dins els actes de celebració del Patrimoni Oral i Immaterial de la Patum, aconseguida l'any 2005, on s’han transmès els valors de la festa passant pels orígens i la creació de la Patum Infantil, com també tractant els elements més característics de les diferents comparses que es poden trobar dins de la festa.

Tot aquest vessant s’ha gestat en forma d’història on els participants han hagut d’afrontar un seguit de reptes per arribar a trobar el Tabal. L’organització de La Patum Infantil ha valorat molt positivament aquesta prova pilot i no descarta estendre-la en un futur pròxim en l’àmbit nacional.

La patum infantil decisiva en la proclamació de la UNESCO
Cal recordar que la candidatura a la UNESCO de La Patum es va fer conjuntament amb La Patum Infantil. A la fase final, el fet que la Patum Infantil tingui una escola on els protagonistes són exclusivament els nens/es, la princesa de Jordània, Basma Bint Talal, va comprovar la il·lusió i la passió en què els infants feien la festa i va donar aquest reconeixement a la festa berguedana, atorgant-la com a guanyadora i reconeixent-la com a Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat.
 
Arxivat a