L'ANC de Berga celebra que els partits del Compromís hagin obtingut 15 regidors

Diversos municipis han fet actes aquest dimecres amb la vista posada en el 27-S

Redacció
27 de maig del 2015
Actualitzat a les 22:32h
El membre de l'ANC de Berga Gerard Alsina llegint el comunicat
El membre de l'ANC de Berga Gerard Alsina llegint el comunicat | ANC Berga

L'ANC de Berga, com altres agrupacions locals, ha fet aquest dimecres un acte emmarcat en la campanya de mobilització cap a la cita electoral prevista pel 27 de setembre. Ho han fet a la plaça de Sant Pere, amb concert de folk inclòs, i també des d'allà han valorat els resultats dels comicis municipals que es van fer diumenge passat. Es mostren molt “satisfets” amb el resultats perquè els tres partits que van signar el seu Compromís municipal han obtingut 15 dels 17 regidors del consistori.

Des de l'ANC de Berga, però, asseguren en el comunicat que ha llegit Gerard Alsina, que volen seguir “estenent la mà” als dos partits que també han obtingut representació, PSC i ICV, i que no han signat el seu compromís. Asseguren estar “sempre oberts al diàleg” per aconseguir la “llibertat com a país”. D'altra banda, l'ANC de Berga mostra el seu “agraïment” a l'equip de govern sortin de l'anterior legislatura. Donen les gràcies de forma especial a l'alcalde, Juli Gendrau, perquè els ha donat suport “des del primer moment”. També traslladen aquest agraïment a l'equip de govern i a regidors d'altres partits que els han donat suport, així com a tècnics i funcionaris municipals col·laboradors.

Malgrat el que consideren “excel·lents resultats sobiranistes” al Berguedà, l'ANC de la capital de comarca lamenta que “el missatge d'interpretar aquestes eleccions en clau independentista no ha arribat a tot el país”. I per aconseguir que les eleccions del 27-S siguin “plebiscitàries”, insten “totes els forces polítiques i la societat civil a començar a treballar des d'avui mateix”.

Altres municipis berguedans, com Puig-Reig, han celebrat actes per enfortir aquesta campanya de mobilització de cara al 27-S que comptarà amb accions cada dia 27 dels mesos que queden pel setembre. En aquesta localitat, s'ha penjat un cartell a la façana de l'Ajuntament, enganxat amb l'estelada que el presideix, en què es recorden els quatre mesos que falten.
Arxivat a